Diari Més

Successos

Detingut al Senegal l'assassí i violador fugit de la presó d'El Dueso

Estava acompanyat per la seva núvia, una educadora social que havia conegut a la presó de Santander

El pres Guillermo Fernández Bé, condemnat per assassinat i agressió sexual, fugat de la presó del Dueso, a Santoña

Busquen un condemnat per assassinat i violació que es va escapar durant un permís penitenciariPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia ha detingut al Senegal Guillermo Fernández Bueno, el perillós pres escapat en crida i cerca internacional després de no tornar a la presó d'El Dueso (Cantàbria) d’un permís de set dies.

Fonts policials han informat Efe de la detenció de Fernández Bueno i de la seva xicota, duta a terme per agents de la Policia Nacional en col·laboració amb les forces de seguretat senegaleses.

La Policia, segons les mateixes fonts, va detectar ahir l’entrada del sospitós al Senegal a través d’un pas no autoritzat des de Mauritània i avui s’ha produït la detenció.

Les característiques físiques del detingut coincidien amb les de Fernández Bueno, però portava un passaport fals, de manera que la confirmació oficial no s’ha produït fins que han acarat les seues empremtes.

D’acord amb les mateixes fonts, el sospitós anava acompanyat per la seva núvia en el moment de la detenció.

Guillermo Fernández Bueno va desaparèixer diumenge passat 22 de juliol, quan havia de tornar a presó després de disfrutar d’un permís penitenciari de set dies. Ho va fer acompanyat per la seva parella, una educadora social que va treballar com a voluntària i que va conèixer fa anys a l’antiga presó provincial de Santander.

El fugit complia condemna des de 2001 per complir una pena de 26 anys i mig de presó per violar i assassinar en una cafeteria de Vitòria a una empleada de la neteja el 14 de desembre de l’any 2000.

Havia gaudit de permisos penitenciaris des de 2012, però tant Institucions Penitenciàries com el jutge de Vigilància Penitenciària havien rebutjat la seva pretensió d’obtenir el tercer grau.

En els últims anys, el pres havia seguit diversos programes voluntaris de reinserció com el destinat als agressors sexuals, un altre curs de 'viure sense violència' i un de preparació per a les sortides de permís.

tracking