Diari Més

Sanitat

La televisió a les habitacions dels hospitals andalusos serà gratuïta

Els metges de família podran sol·licitar fins a 300 proves sense passar per els especialistes. La presidenta andalusa afirma que «s'ha de notar en les famílies que la crisi econòmica ha passat»

Els centres hospitalaris també milloraran els seients dedicats als acompanyants.

La televisió a les habitacions dels hospitals andalusos serà gratuïtaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons que explica en la seva edició d’avui, 20minutos.es, els ingressos hospitalaris, tant per als mateixos pacients com per als seus acompanyants, seran una mica més suportables a partir d’aquest mateix estiu en els centres públics de la comunitat andalusa. Així ho ha manifestat la presidenta de la Junta, Susana Díaz, que ha anunciat la gratuïtat del servei de televisió a totes les habitacions dels malalts.

La mesura s’anirà implantant de manera «gradual», de manera que aquest mateix mes hi haurà ja 19 dels 47 hospitals amb què compta el sistema sanitari públic andalús en els quals no s’haurà de pagar per veure la televisió. A aquests s’incorporaran uns altres vuit al setembre, mentre que en el primer semestre de 2019 la mesura haurà estat instaurada a tota la xarxa hospitalària.

«Es tracta de fer més suportable l’estada|estança dels pacients i familiars a l’hospital», ha afirmat la presidenta, convençuda que «s’ha de notar en les famílies que la crisi econòmica ha passat», i «ampliar i recuperar drets és un símptoma que estem en una etapa econòmica diferent».

Noves butaques per a acompanyants

A la gratuïtat del servei de televisió se suma una altra mesura, conseqüència de l’acord firmat recentment entre el Govern andalús i La Caixa, que permetrà la renovació de les butaques d’acompanyament a les habitacions. Díaz ha assenyalat que la substitució dels antics seients pels nous començarà aquest estiu als hospitals de Pediatria, concretament en els oncològics, per continuar posteriorment amb la resta dels centres generals.

La presidenta de la Junta ha recordat que aquestes dos iniciatives són fruit del treball que desenvolupa el seu Executiu per millorar la sanitat pública «en quatre àmbits». A més del relatiu al suport a les famílies, amb les mesures ja esmentades, la socialista s’ha referit al capítol de personal, «amb una oferta pública d’ocupació que és la més gran del país», amb la firma d’un acord per ampliar en un 8% més la taxa de reposició del 100% en serveis específics i amb els contractes de llarga durada per a residents que acabin la seua etapa formativa.

Finalment, Díaz ha fet referència a la inversió en equipament tecnològic i a la possibilitat, «a partir de setembre», que els metges de família sol·licitin directament fins 300 proves «sense passar pels especialistes» amb l’objectiu d’«alleugerir les llistes d’espera».

tracking