Diari Més

Judicial

El PSOE afirma que «és obligat» l'indult de Juana Rivas

Considera que no s'han tingut en compte que les accions Rivas estaven encaminades a protegir als menors

Juana Rivas arribant al Jutjat de lo Penal 1 de Granada.

El PSOE afirma que «és obligat» l'indult de Juana RivasEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sentència de la condemna de Juana Rivas a cinc anys de presói a sis d'inhabilitació per a la cura dels seus fills ha suscitat tot tipus de reaccions. Entre elles, la de la portaveu parlamentària del PSOE en matèria d'Igualtat, Ángeles Álvarez que ha assenyalat que l'indult «és obligat» quan la sentència sigui ferma, segons ha avançat el diari Público. Álvarez ha criticat la decisió de la Justícia, qualificant-la d'«inquietant».

«La sentència és inquietant per a la seguretat de les dones. Que no hagi considerat la circumstàncies en que es van produir els fets la converteix en una sentència injusta i desproporcionada», ha assenyalat la diputada.

Considera que no s'han tingut en compte que les accions de Juana Rivas estaven encaminades a protegir als menors i, per a Álvarez, aquesta dada «no hauria de ser indiferent» per a la Justícia.Per això, la portaveu socialista ha defensat que l'actual Govern «serè diligent a l'hora de modificar una legislació» que, en la seva opinió, «permet acoquinar a qui es defensa del maltracte».

Izquierda Unida (IU) també reclama al Govern l'indult per a Juana Rivas. La formació que lidera Alberto Garzón considera «profundamente injusta» la sentència i creu que «la justícia espanyola és fortament patriarcal». IU denuncia la «situació d'indefensió» en la que la Justícia deixa a Rivas i critica «l'acarnissament i la desproporció» que suposen els cinc anys de presó.

tracking