Diari Més

Treball

El Govern convoca 30.844 places per a l'Administració General de l'Estat

Es tracta de la major oferta d'ocupació pública de la dècada

La ministra de Política Territorial y Función Pública, Meritxell Batet, en el Palacio de La Moncloa.

El Govern convoca 30.844 places per a l'Administració General de l'EstatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern té previst convocar aquest any unes 30.844 places a l'Administració General de l'Estat aquest any, la major oferta d'ocupació pública de la dècada i que suposarà la creació de 1.909 nous llocs de treball.

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres diverses ofertes públiques d'ocupació d'un total de 23.156 places que, sumades a les ja convocades aquest any, suposaran una oferta total de 30.844, segons ha explicat avui la ministra de Política Territorial i Funció Pública, MeritxellBatet.

En concret, el Govern ha aprovat un reial decret per a una oferta d'ocupació ordinària de 17.299 places, de les quals 11.095 seran de nou ingrés i 6.204 de promoció interna, gràcies a les quals es crearan 1.909 ocupacions netes, la major xifra des de 2009 i un 58% superior a la de l'any passat.

Això es deu al fet que les taxes de reposició són d'un 115% a les Forces i Cossos de Seguretat, del 100% als sectors prioritaris i del 75% a la resta, mentre que s'ha afegit un 5% addicional per a determinats sectors de l'Administració.

Els sectors prioritaris són els serveis públics d'atenció al ciutadà, l'assistència directa a usuaris dels serveis socials, els de R+D+i o d'atenció per a prestacions de desocupació.

També els serveis destinats a atendre necessitats urgents en matèria d'asil i refugi, de lluita contra el frau fiscal i laboral i l'administració penitenciària.

Així mateix, el Consell ha donat el vistiplau a un reial decret per convocar una oferta d'ocupació extraordinària destinada a l'atenció a asilats i refugiats, amb 323 places, donant resposta així a les reivindicacions i demandes de les ONG, ha explicatBatet.

D'aquesta forma, el Govern pretén donar resposta al desafiament dels nous fluxos migratoris és necessària la incorporació urgent de nous efectius addicionals als àmbits on s'estan gestionant actualment les peticions d'asil i refugi.

«És una oferta extraordinària que resulta clau per millorar del sistema d'acolliment i per impulsar-ho com un sistema just, integrador i eficient», tal com han assegurat des del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública.

El Govern també ha donat llum verda a un reial decret per donar estabilitat al personal temporal de l'Administració, mitjançant una oferta corresponent a 2017 que no havia estat convocada, que permetrà convertir en fixes 2.862 places interines de l'Administració General de l'Estat.

Batetha recordat el compromís signat d'aprovar una altra oferta d'estabilització d'interins, la referent a 2018, en un termini de sis mesos.

Aquest reial decret inclou també altres 2.672 places per a la consolidació del personal de l'Administració de Justícia.

En total, totes aquestes ofertes sumen 23.156 places per a l'Administració General de l'Estat que, sumades a les 7.688 convocades a l'abril per a docents, Forces Armades i Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, suposen que l'oferta de l'Estat per 2018 abast un total de 30.844 places.

Entre els decrets aprovats s'inclou un per recuperar el 100% de la retribució en casos d'incapacitat temporal, reduït durant la crisi fins al 50% durant els 4 primers dies i el 75% els 15 següents.

«Amb tot això, traslladem la recuperació econòmica no només a l'àmbit salarial sinó a l'ocupació», així com el reforç en «la prestació de serveis públics de qualitat», ha subratllatBatet.

tracking