Diari Més

Meteorologia

Tarragona podrà arribar als 38 graus aquest dissabte

Per la setmana vinent, s'espera una altra onada de calor que començarà el dimecres i durarà fins al diumenge

Imatge d'arxiu de la platja del Miracle de Tarragona.

Arriba un cap de setmana estable amb un augment de les temperaturesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Temps estable i molt sol, excepte algunes pluges al nord peninsular, seran les notes predominants de l'últim cap de setmana de juliol, abans de l'arribada -la setmana vinent- del «primer episodi de calor intensa i generalitzat» de l'estiu a la península.

Si la predicció es compleix, la península es veurà afectada per altes temperatures des de dimecres que ve i fins al diumenge, que previsiblement donaran lloc a la primera ona de calor d'aquest estiu, segons Rubén del Campo, portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Les comunitats més afectades per la forta calor seran Extremadura, Castella- La Manxa, Andalusia, Madrid, tot l'àrea del Llevant, la vall de l'Ebre i Illes Balears, i només es mantindrà al marge d'aquest episodi, una petita part de l'extrem nord peninsular i de la Illes Canàries, ha detallat el portaveu.

Amb tota probabilitat, les temperatures aconseguiran valors per sobre dels habituals per a aquesta època de l'any, i marcaran 38 graus el dimecres per anar superant els 40 graus o més a partir del dijous en zones peninsulars.

Avui l'Agència de Meteorologia manté l'avís (taronja o groc) a 10 províncies -Girona, Lleida, Teruel, Zaragoza, Huesca, Madrid, Navarra, Illes Balears, Conca i Albacete- per màximes que oscil·laran entre els 35 i 37 graus.

Encara que en altres províncies no s'ha activat cap avís per calor, les temperatures, en general, també seran altes: Còrdova, Granada, Jaén i Ciudad Real (37 graus), Sevilla, Murcia i Jaén (36 graus), Guadalajara i Conca (35 graus) i Càceres, Huelva i Logronyo (34 graus).

No obstant això, a l'extrem nord, àrees de Galícia i de les comunitats del Cantàbric, els valors continuaran baixos: la Corunya i Santander(23 graus), Lugo i Pontevedra (24 graus) i la més baixa Oviedo (22 graus).

A la nit, les mínimes oscil·laran entre els 14 graus d'Àvila, Salamanca i Palencia i els 23 de València.

Demà es preveu un altre dia amb temperatures que pujaran en el litoral mediterrani i en les Illes Canàries i persistiran els avisos per intensa calor a les províncies de Màlaga, Huesca, Albacete, Lleida, Tarragona, València, Murcia i l'illa de Mallorca on els termòmetres oscil·laran entre els 36 i els 38 graus.

A partir de la setmana vinent, el temps seguirà «molt estable i assolellat» encara que encara, en l'extrem nord peninsular i sobretot el dilluns i dimarts, s'espera alguna tempesta i pluges febles en zones dels Pirineus.

El canvi més important es produirà a partir del dimecres amb ambient molt calorós en tot el país i un ascens generalitzat de les temperatures, que començarà el dimarts pel sud-oest peninsular i s'estendrà els dies successius a la resta de zones.

Davant aquesta situació d'intensa calor, des de laAemethan incidit en la importància de recordar que les altes temperatures augmenten el perill d'incendis forestals i ha recomanat extremar les precaucions en les activitats en el camp.

Durant el dia d'avui el risc de foc és «extrem» en punts de les comunitats d'Andalusia, Comunitat Valenciana, Madrid, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Illes Balears i algunes àrees de les Illes Canàries.

tracking