Diari Més

Economia

El govern espanyol permetrà a les comunitats finançar-se a llarg termini

La Generalitat havia reivindicat aquesta mesura des de fa temps

Imatge de la façana del Palau de la Generalitat, amb la senyera hissada.

El govern espanyol permetrà a les comunitats finançar-se a llarg terminiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Delegada del govern per a Assumptes Econòmics ha aprovat aquest dijous un acord que permetrà les comunitats amb deute a curt termini de caràcter estructural puguin refinançar els seus crèdits i endeutar-se a llarg termini, una mesura que havia reivindicat repetidament la Generalitat. Segons el govern espanyol, l'acord constitueix una mesura de sanejament del deute de les comunitats, dins de la política i estratègia per revitalitzar la situació financera d'aquests territoris i que el seu venciment s'adapti a la naturalesa i terminis de les necessitats que financen. L'objectiu de l'acord és establir un marc de referència per a les sol·licituds de les comunitats afectades per aquesta circumstància.

L'executiu, però, demanarà a les comunitats que justifiquin la naturalesa estructural del deute a curt termini, ja sigui davant del Ministeri d'Hisenda o bé davant la Secretaria General del Tresor i Finançament Internacional del Ministeri d'Economia i Empresa, segons correspongui. El termini finalitza el 31 d'octubre d'aquest any.

L'endeutament a curt termini de caràcter estructural pot tenir origen en operacions formalitzades anys enrere i que es van renovant any rere any, mentre que el no estructural té com a objectiu salvar els desfasaments temporals de tresoreria.

tracking