Diari Més

Política

Casado vol incloure en el Codi Penal el delicte de sedició impròpia i la convocatòria il·legal de referèndum

El president del PP ho ha anunciat com a primera iniciativa parlamentària de la formació per «anticipar-nos als independentistes»

El president del PP, Pablo Casado, durant la roda de premsa després del Comité Ejecutivo Nacional del partit.

Casado vol incloure en el Codi Penal el delicte de sedició impròpia i la convocatòria il·legal de referèndumEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat avui que la «primera iniciativa parlamentària» en la nova etapa del partit després de renovar la seva estructura orgànica serà una proposta per «incorporar al Codi Penal el delicte de sedició impròpia i el delicte de convocatòria il·legal de referèndum».

Així ho ha anunciat en roda de premsa al acabar el Comité Ejecutivo Nacional del PP, celebrat a Barcelona, on ha al·legat que cal «anticipar-se a l’independentisme amb aquesta reforma del Codi Penal».

El president del PP ha denunciat que en la reunió que van fer aquest mes el president del Govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, «van demostrar que hi haurà un apaivagament», amb els seus «passejos per la Moncloa, que recordaven als que van fer en 2006 José Luis Rodríguez Zapatero i Artur Mas» i que van conduir al «trencament de la legalitat».

Ara «hem d'anticipar-nos als moviments de l’independentisme», ha argumentat Cassado per justificar la reforma del Codi Penal.

Per evitar que en els propers mesos, en el context de la Diada de l’11 de setembre i del primer aniversari de l’1-O, torni a plantejar-se un escenari com el de l’any passat, Casado s’ha mostrat partidari de desplegar «els mecanismes de defensa preceptius».

Casado ha assenyalat que una de les seves prioritats serà «recuperar la concòrdia, el respecte a la llei i la convivència» a Catalunya i, per això, ha assegurat que el PPC serà la «columna vertebral» dels populars a tot Espanya: «Seran la nostra avantguarda a l’hora de defensar els nostres principis».

Ha explicat que a partir d’ara la «presència» del PP a Catalunya «serà constant», per molt que alguns «es cansin de cridar-nos» i que posarà el seu afany que «acabi la ira» que ell mateix ha «patit».

En aquest sentit, ha recordat que en la manifestació de l’estiu passat en memòria de les víctimes dels atemptats gihadistes d’agost a Catalunya «als partits constitucionalistes pràcticament se’ns va agredir. »Yo no permetré, des del meu partit, que tornem a patir l’escarni que patim,» ha remarcat.

tracking