Diari Més

Policial

Busquen un condemnat per assassinat i violació que es va escapar durant un permís penitenciari

Sobre ell pesa una pena de 26 anys per violar i assassinar una empleada de la neteja en una cafeteria l’any 2000

El pres Guillermo Fernández Bé, condemnat per assassinat i agressió sexual, fugat de la presó del Dueso, a Santoña

Busquen un condemnat per assassinat i violació que es va escapar durant un permís penitenciariPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat estan buscant Guillermo Fernández Bueno, condemnat per assassinat i violació que no ha tornat a la presó d’El Dueso, al municipi càntabre de Santoña, després d’un permís penitenciari d’una setmana. El reclús, condemnat a 26 anys i sis mesos de presó per violar i assassinar en una cafeteria de Vitòria a una empleada de la neteja el 14 de desembre de l’any 2000, havia d’haver tornat a la presó diumenge passat. En no tornar diumenge, des de la presó de Santoña van enviar a primera hora de dilluns una comunicació a totes les prefectures de la Policia Nacional i les zones de la Guàrdia Civil per engegar el dispositiu per a la seva recerca i detenció.

Les unitats d’ambdós cossos, i també les especialitzades en violència contra la dona, i les seves patrulles compten amb una fotografia i la descripció del reclús per «estar atents» per si li veiessin a l’algun lloc, tant en la comunitat de Cantàbria com en la resta d’autonomies ja que «es desconeix» on pot ser.

Recerca «global»

Fonts policials han assenyalat que la recerca és «global», a tot el país, perquè aquest home ha pogut anar «a qualsevol lloc» durant el seu permís penitenciari. Així, segons han apuntat les mateixes fonts, és «probable» que no sigui a Santander, d’on és natural, ni Cantàbria, encara que aquí es trobi la presó en la compleix la seva condemna tant pel crim comès el desembre del 2000 a Vitòria com per una agressió sexual comesa un mes abans i per la que va ser condemnat a nou anys. En qualsevol cas, els Cossos i Forces de Seguretat demanen «tranquil·litat» a la població perquè ja estan «activats» tots els protocols pertinents per localitzar aquest home i «procedir a la seva detenció i posada a disposició judicial immediata», encara que confien que l’escapat «entri en raó» i torni per pròpia voluntat a la presó de Santoña.

tracking