Diari Més

Societat

L'eclipsi total de lluna més llarg del segle XXI es podrà veure aquest divendres

Un esdeveniment de Facebook convida a veure la ‘lluna de sang’, que es podrà observar durant 1h i 43 minuts, a la platja del Miracle de Tarragona

La Terra s'interposa entre el Sol i la Lluna convertint-la en una 'lluna de sang'.

L'eclipsi total de lluna més llarg del segle XXI es podrà veure aquest divendresNASA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els amants de l’astronomia podran presenciar, el proper divendres 27 de juliol, l’eclipsi total de lluna més llarg del segle XXI. L’eclipsi es podrà veure durant 1 hora i 43 minuts i serà visible des de gairebé tota Europa, Àfrica, Orient Mig i països de l’Àsia central.

Aquest fenomen es produeix quan la Terra s’interposa entre el Sol i la Lluna i projecta la seva ombra al satèl·lit. El fenomen començarà a les 21.30h i es prolongarà fins les 23.13, tot i que en menor mesura durarà fins a les 00.18h. Es podrà veure com la lluna es torna d’un color vermell molt intens, cosa que es coneix com 'lluna de sang'.

Molts aficionats a observar aquests fenòmens ja han fet els seus plans per tal de presenciar aquesta efemèride. Pel que fa a Tarragona ciutat, s’ha creat un esdeveniment al Facebook que convida a tothom a veure aquest eclipsi des de la platja del Miracle. Segons la informació de l’esdeveniment, la quedada és a les 21h al primer tram d’aquesta platja.

Els eclipsis de lluna es poden observar sense protecció i només es recomana utilitzar telescopis, prismàtics i elements similars per tal de poder observar-ho amb més detall i de més a prop.

tracking