Diari Més

Laboral

Els pilots de Ryanair a Irlanda convoquen una nova vaga pel 3 d'agost

Denuncien que la decisió de la companyia d'acomiadar 300 pilots i tripulants de cabina és «imprudent, innecessària i està dissenyada per intimidar els treballadors»

Un avió de Ryanair enlairant-se a l'Aeroport de Reus.

Consulta els teus drets si ets un dels afectats per la vaga de tripulants de RyanairACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pilots de Ryanair a Irlanda han convocat una nova vaga pel dia 3 d'agost. A través de Twitter, l'Associació de Pilots Irlandesos d'Aerolínies (IALPA) ha denunciat que la decisió que ha anunciat aquest dimecres la companyia d'acomiadar més de 300 pilots i tripulants de cabina és «imprudent, innecessària i està dissenyada per intimidar els treballadors». La vaga prevista pel 3 d'agost serà la quarta que hauran convocat després de les aturades del 12, 25 i 26 de juliol.

Ryanair ha anunciat avui en plena vaga que acomiadarà més de 300 treballadors de la plantilla d'Irlanda i reduirà un 20% la flota a la base de Dublín, que passarà de 30 a 24 aeronaus al pròxim hivern. La companyia irlandesa ha indicat concretament que a partir del 28 d'octubre no comptarà amb el servei de més de cent pilots i més de 200 tripulants de cabina com a conseqüència d'aquest 20% de reducció de la flota de Dublín.

L'aerolínia també apunta que les vagues dels pilots han provocat un descens de les reserves a Irlanda i assenyala que traslladarà diversos avions a Polònia. Així mateix, indica que ofereix als treballadors que preveu acomiadar la possibilitat de traslladar-se a Polònia o a altres base de la companyia.

«Lamentem aquestes reduccions d'aeronaus a la base a Dublín per aquest hivern, però la direcció ha decidit destinar més aeronaus a aquells mercats on estem gaudint d'un creixement important, com Polònia», ha apuntat la companyia irlandesa.

tracking