Diari Més

Denuncia

Cobren set euros per minut per demanar cita a la ITV

L'Agència Catalana del Consum ha sancionat a Delimax Concept SL, que cobrava un preu desorbitat per trucar a l'11836 i aconseguir hora per la inspecció tècnica

Imatge de la pàgina web que incitava a trucar a l'11836 per demanar cita a la ITV.

Cobren set euros per minut per demanar cita a la ITVFACUA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Catalana del Consum ha obert un expedient sancionador a l'empresa Delimax Concept SL, que incitava a través de la seva pàgina web a trucar a un número de telèfon per demanar cita per passar lainspecció tècnica de vehicles (ITV) a tota Espanya.La sanció s'ha obert després de la denuncia de FACUA-Consumidores en Acción.

L'associació ha constatat que l'empresa, amb seu social a Barcelona, ja ha retirat del web el número 11836. Aquest té un cost molt elevat per obtenir una cita per al servei públic, concretament, set euros per minut de trucada. Cal recordar, que cada centre de ITV compta amb mitjans propis per sol·licitar cita.

Delimax Concept SL informava que el número11836 estava disponible 24 hores al dia els set dies de la setmana i indicava amb lletra petita i en un color dificultós per a la lectura els preus del servei: 3,90 euros l'establiment de trucada i 0,054 euros per segono (3,24 euros cada minut), per als clients de Movistar.

El que no advertia l'empresa denunciada és que els números 118AB estan dirigits només a donar informació sobre el telèfon d'altres abonats i que la gestió de la cita l'ha de fer el propi usuari amb l'estació d'ITV seleccionada.

L'OrdreIET/1262/2013, de 26 de juny, del Ministeri d'Indústria,Energiai Turisme permet a les empreses que exploten aquests serveis telefònics, que operen en competència entre elles, oferir serveis de valor afegit, com el denominat servei de terminació de trucada, pel qual l'operador pot posar a l'usuari directament en contacte amb l'abonat sobre el qual ha realitzat la consulta, sense necessitat querealizar una nova trucada. No obstant això, en aquest cas, el consumidor seguirà pagant, mentre romangui activa la trucada, la tarifa que se li aplica per cridar al número 118ABcorresponent, i no la que s'aplicaria si contactés directament amb el nombre cap al qual se li deriva, que seria més barata.

tracking