Diari Més

Successos

Més de 70 morts i 187 ferits pels incendis a Grècia

Totes les víctimes han estat trobades a la localitat de Mati, a uns 30 quilòmetres al nord-est d'Atenes

El fum d'un incendi forestal que es crema fora d'Atenes darrere el Partenó, al cim de la Acròpoli d'Atenes el 24 de juliol del 2018.

Una cinquantena de morts i 172 ferits pels incendis a GrèciaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xifra de víctimes mortals pels desvastadors incendis que han assolat la costa situada al nord-est d'Atenes ha ascendit a 74 i la dels ferits a 187, segons les últimes informacions oferides pel cos de bombers hel·lè.Entre els 187 ferits, 23 d'ells són menors.

Segons ha indicat la portaveu del servei de bombers,StavrulaMallidi, totes les víctimes han estat trobades a la localitat deMati, a uns 30 quilòmetres al nord-est d'Atenes.

Mentrestant, els primers 47 cossos han estat traslladats al centro forense deSjistó, al costat d'Atenes, per a la seva identificació.

Les autoritats no exclouen que la xifra encara vagi en augment, ja que encara hi ha desenes d'habitatges incendiats als quals no han pogut accedir per les elevades temperatures que regnen en el seu interior.

La majoria de les víctimes mortals van perir a les seves cases o en els seus vehicles on les flames es van propagar ràpidament.

Un dels moments mes dramàtics de la jornada va ser la troballa d'un grup de 24 persones, entre elles diversos nens, calcinats i abraçats uns a uns altres en un descampat situat entre dos complexos d'habitatges en la petita localitat deMati.

Moltes persones van aconseguir salvar-se ficant-se amb barques al mar. Més de 700 persones van ser rescatades per la guàrdia costanera a les platges properes al port deRafina, i 19 directament del mar.Unes altres, en canvi, van perir ofegades mentre intentaven fugir del foc.

El Govern ha facilitat un primer paquet d'ajuda immediata de 20 milions d'euros procedents del Programa d'Inversió Pública, destinats a cobrir les necessitat dels damnificats a les zones més afectades pels incendis.

Malgrat l'ajuda internacional i el desplegament de centenars de bombers i de nombrosos mitjans terrestres i aeris, els dos grans fronts que assolen des d'ahir la regió de la capital deAticaencara no han pogut extingir-se.

El primer ministre, AlexisTsipras, ha declarat tres dies de dol i ha promès que «ningú es quedarà sense ajuda i sense resposta».

Imatge de l'incendi forestal a la ciutat de Rafina, prop d'Atenes.

Una cinquantena de morts i 172 ferits pels incendis a GrèciaACN

tracking