Diari Més

Policial

Detinguts per vendre per 1.900 euros ampolles de vi de 19 euros

La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització que va arribar vendre per 1.400 euros ampolles amb un valor real de 100 euros

Els detinguts compraven a un celler amb denominació d'origen Ribera del Duero.

Revés al frau del vi exclusiu: 1.900 euros per una ampolla de 19 eurosPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització dedicada a la falsificació, distribució i venda dels vinsPingus, Flor dePingusi VegaSiciliaÚnico, unes exclusives ampolles que, en alguns casos, van arribar a vendre per 1.900 euros i que contenien en realitat un vi de 19 euros.

Quatre persones han estat detingudes i quatre més han estat imputades pels delictes de pertinença a una organització criminal, contra la propietat industrial, contra la salut pública, estafa i blanqueig de capitals en l'operacióTag, desenvolupada a laCoruña, Madrid i Màlaga.

Per a l'adquisició i posterior falsificació del vi, els detinguts compraven a un celler amb denominació d'origen Ribera del Duero palès de 500 ampolles, però a un preu per unitat molt més barat, uns 19 euros. Després les envasaven igual quePinguso Flor dePingus, imitaven el seu etiquetatge iserigrafiabanels suros artesanalment, igual que la marca.

En el cas de les ampolles de VegaSiciliaÚnico, el preu del vi original era d'uns 100 euros però els arrestats van arribar a vendre ampolles per més de 1.400 euros.

Una vegada finalitzat el procés de falsificació procedien a la venda per tres vies: per internet a través d'una web especialitzada, en un restaurant exclusiu deCoruñapropietat d'un dels detinguts, i en un portal de subhastes per a clients internacionals.

tracking