Diari Més

Meteorologia

Baixen les temperatures i arriben els ruixats en un cap de setmana poc estiuenc

La costa tarragonina serà la única de Catalunya que degut a la seva situació geogràfica no notarà tant el descens de la temperatura mitjana

Imatge d'una forta tempesta al mirador de la Platja l'Arrabassada.

Els núvols i la pluja marcaràn el cap de setmanaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que s'espera un cap de setmana poc estiuenc. Durant la matinada de dissabte es preveuen ruixats que poden aparèixer a tot el territori català per culpa d'una bossa d'aire fred que creuarà el país. Aquesta bossa d'aire fred comportarà un descens de les temperatures, sobretot al Pirineu català, i un període d'inestabilitat meteorològica.

De fet, la màxima prevista per aquest dissabte és de 25 graus, respecte als 30 graus de màxima de divendres, és a dir, les temperatures tindran un descens de 4 i 5 graus de mitjana i algunes zones poden arribar als 6 graus de diferència, en relació a la jornada anterior.

La costa tarragonina seràla únicade Catalunya quedegut ala seva situació geogràfica no notarà tant el descens de la temperatura mitjana prevista.

Durant tot el dissabte s'esperen ruixats a qualsevol indret del país, preferentment a l'interior. Al matí els ruixats seran més intensos al Camp de Tarragona, aquestes precipitacions s'estendran per tot el país al llarg del dia. A la tarda, s'esperen tempestes intenses, inclús calamarsa en alguns indrets del Pirineu gironí i per les comarques del nord-est de Catalunya, però al Camp de Tarragona s'espera que aquest episodi avanci al matí i així la tarda es presenti més tranquil·la.

Diumenge de matinada tornaran els ruixats intensos a la costa sud, que durant la tarda s'estendran de nou a les comarques del nord-est. Les temperatures seguiran baixant, i de cara a dilluns s'espera que el temps comenci a estabilitzar-se.

tracking