Diari Més

La justícia alemanya aixeca les mesures cautelars contra Carles Puigdemont

La fiscalia i la defensa de Puigdemont confirmen a l'ACN que l'expresident ja és lliure de sortir d'Alemanya

Imatge d'arxiu de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

La justícia alemanya aixeca les mesures cautelars contra Carles PuigdemontACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La justícia d'Alemanya ha aixecat aquest divendres les mesures cautelars contra l'expresident català Carles Puigdemont després de la retirada de l'euroordre, segons han confirmat fonts de la fiscalia d'Schleswig-Holstein i de la defensa del líder de JxCat a l'ACN. Aquest divendres, el propi ministeri públic ha demanat al tribunal d'aquest land alemany que tanqués el procés per l'extradició de l'expresident i que posés fi a les cautelars, que l'hi impedien sortir d'Alemanya i l'obligaven a fitxar cada setmana davant de les autoritats. Puigdemont, per tant, ja podria marxar avui mateix del país germànic, segons han indicat des de la fiscalia. El tribunal d'Schleswig-Holstein també ha confirmat a través d'un comunicat la fi del procés d'extradició.

«Totes les mesures cautelars s'han aixecat», han assegurat fonts de la fiscalia d'Schleswig-Holstein a l'ACN. La decisió, presa pel jutge, era inevitable després que el Tribunal Suprem retirés l'euroordre i rebutgés extradir Puigdemont només pel crim de malversació de fons públics.

De fet, la seva defensa ja comptava que l'aixecament fos imminent aquest divendres al matí, quan la fiscalia ha informat formalment al jutge de la retirada de l'euroordre i de la fi del procés d'extradició, demanant també l'aixecament de les cautelars.

Fonts de l'entorn de Carles Puigdemont reiteren a l'ACN que tot i els seus plans de retorn a la seva residència de Waterloo, a Bèlgica, la tornada no serà imminent i encara es podria allargar uns «dies».

tracking