Diari Més

Societat

Denuncien l'acomiadament d'un treballador al qual van vexar i agredir per ser homosexual

L'«agressió homòfoba» es va produir al lloc de treball, quan l'agressor es va acostar a la víctima cridant «marieta» mentre l'agredia amb un pal

UGT ha interposat una demanda d'acomiadament nul per vulneració dels drets fonamentals.

Denuncien l'acomiadament d'un treballador al qual van vexar i agredir per ser homosexualPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associacióArcópolii UGT han denunciat aquest dijous l'acomiadament d'un treballador d'un restaurant madrileny després d'haver estat vexat per la seva condició sexual i colpejat per un germà de l'amo del negoci. En sengles notes de premsa, l'associació defensora dels drets i llibertats de Lesbianes, Gais,TransiBisexuals(LGTB) i el sindicat informen que l'«agressió homòfoba» es va produir en el lloc de treball, en un restaurant del districte de Tetuan, el passat dia 3, quan el suposat agressor es va acostar a la víctima mentre li cridava «marieta» i el colpejava amb un pal.

Segons UGT, com ja havia succeït en altres ocasions, aquest dia el germà de l'amo del restaurant «va tornar a increpar, insultar i vexar» a la víctima,KarimS., ajudant de cuiner, «arribant en aquesta ocasió a l'agressió física, de la qual va resultar ferit en un colze, i al canell en intentar protegir-se».Arcópolirelata que després dels cops el treballador va acudir a un centre de salut on va ser avaluat per «múltiples contusions al colze i al canell esquerre i també per un atac agut d'ansietat». L'endemà el treballador va rebre una carta d'acomiadament disciplinari per una «brutal baralla amb el seu company de treball C.A.», motiu pel qual va acudir al sindicat UGT per denunciar els fets.

UGT ha interposat una demanda d'acomiadament nul per vulneració dels drets fonamentals, queArcópolisecunda«totalment», i els seus serveis jurídics assessoraran i defensaran al treballador. El sindicat informa que el propietari de l'establiment on van succeir els fets, «malgrat tenir coneixement d'aquest comportamenthomòfob, s'ha inhibit en tot moment, sense fer res per aturar i impedir aquest comportament denigrant cap a la dignitat del treballador».

tracking