Diari Més

Policial

La Guàrdia Civil intervé un exemplar de dragó de Komodo adquirit de forma il·legal

En l'operació, que ha permès comissar vint animals protegits, els agents han detingut un home de 43 anys

Imatge del dragó de Komodo intervingut.

La Guàrdia Civil intervé un exemplar de dragó de Komodo adquirit de forma il·legalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha intervingut en un local de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) vint animals vius, entre aquests un dragó de Komodo. La majoria dels animals intervinguts són rèptils protegits pel Conveni sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITIS). En l'operació els agents van detenir un ciutadà nord-americà de 43 anys d'edat i veí de la població com a presumpte autor d'un delicte relatiu a la protecció de la flora i la fauna, un altre de contraban i un delicte de tinença il·lícita d'armes. Segons l'Europol, el drac de Komodo intervingut és el primer exemplar d'aquesta espècie, criat i adquirit il·legalment, que s'ha recuperat a Europa.

La investigació es va iniciar en obtenir una informació que indicava la possibilitat que una persona pogués tenir il·legalment espècimens recollits en el Conveni Internacional d'Espècies Amenaçades sense complir els requisits legalment establerts.

Les indagacions dels agents de la Guàrdia Civil van conduir a descobrir el local on presumiblement la persona investigada amagava els animals intervinguts. Aquesta persona es dirigia de manera regular al local on realitzava tasques de neteja, llançant posteriorment a la via pública les restes d'aigua bruta, material i excrements dels animals que es trobaven en el local.

El passat 5 de juliol agents del Seprona van realitzar una entrada i registre del local, on van intervenir una vintena de serps, llangardaixos, un escorpí i un dragó de Komodo, que li faltava una mà i tenia la cua tallada. També van comissar tres gàbies amb ratolins que servien de menjar per a aquests animals.

Durant el registre, els agents també van intervenir una pistola detonadora que es trobava manipulada, disponible per fer foc real, a més de 37 cartutxos detonadors no manipulats i una caixa de 50 cartutxos detonadors manipulats.

Segons l'Europol, el drac de Komodo intervingut és el primer exemplar d'aquesta espècie, criat i adquirit il·legalment, que es recupera a Europa. Els animals comissats van ser dipositats en dependències del zoològic de Barcelona i al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC). En relació a altres dos animals verinosos (una serp de cascavell i un escorpí) van ser lliurats a l'Escola de Natura de Parets del Vallès.

Les diligències instruïdes van ser posades a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 de Cornellà de Llobregat.

tracking