Diari Més

Policial

Detingut per assumir durant tres anys 75 sancions de trànsit de 14 vehicles a canvi de diners

Segons la investigació, l'home no tenia carnet per la retirada de tots els punts, era insolvent i rebia uns 50 euros per cada infracció de què es responsabilitzava

Les sancions eren diverses com ara per saltar-se semàfors en vermell, excedir la velocitat en vies ràpides i també dins el nucli urbà.

Detingut per assumir durant tres anys 75 sancions de trànsit de 14 vehicles a canvi de dinersCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dimecres un veí de Lleida, de 64 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d'un delicte de falsificació documental i defraudació a la hisenda pública. Els investigadors van constatar que, des de l'any 2015, un home havia estat identificat com a conductor de 14 vehicles diferents implicats en 75 expedients sancionadors. De la investigació es desprèn que el detingut, que era insolvent i no disposava de permís de conduir per la retirada de tots els punts, va estar actuant en connivència i de forma reiterada amb diverses empreses.

Amb aquest mètode, les empreses s'evitaven la sanció i les conseqüències administratives i, a canvi, el detingut rebia una compensació econòmica d'uns 50 euros per assumir la responsabilitat de cada infracció. Per aquests fets també es va denunciar penalment l'administrador d'una de les empreses titulars d'alguns dels vehicles denunciats. La investigació continua oberta i no es descarta la implicació d'altres empreses o particulars.

La detenció és el resultat d'una investigació iniciada a finals del passat mes d'abril després de tenir coneixement que els titulars de diferents vehicles, que havien estat denunciats per infraccions de trànsit, havien identificat a la mateixa persona com a conductor en el moment de la infracció. Les sancions eren diverses com ara per saltar-se semàfors en vermell, excedir la velocitat en vies ràpides i també dins el nucli urbà.

Dimecres es va detenir l'home que es responsabilitzava de les infraccions i va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, amb la obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit.

tracking