Diari Més

Judicial

Vint anys de presó per retenir a la seva dona durant un mes i agredir-la sexualment

La va retenir al domicili familiar després de descobrir que mantenia una relació sentimental amb una altra persona

El ministeri públic demana que l'acusat indemnitzi a la víctima amb 12.000 euros pels danys morals causats.

Vint anys de presó per retenir a la seva dona durant un mes i agredir-la sexualmentCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia ha demanat 20 anys de presó a un home, acusat de retenir a la seva dona al domicili familiar durant un mes després de descobrir que mantenia una relació sentimental amb una altra persona, i d'agredir-la sexualment i maltractar-la durant la reclusió.

Els successos, ocorreguts a Arenys de Mar l'any 2016, han estat jutjats avui per la Secció Vintena de l'Audiència Provincial de Barcelona, en una vista on els advocats de la víctima han retirat l'acusació, quedant el ministeri públic com a única acusació.

Segons les conclusions de la fiscal, el processament va impedir a la víctima sortir del domicili familiar des del 12 de març de 2016 fins al 20 d'abril, a més de sostreure-li el telèfon mòbil i les claus del domicili, de manera que només sortia a l'exterior en companyia de l'acusat, mai per pròpia voluntat.

L'acusat, a més, va forçar a la seva dona a mantenir relacions sexuals sense el seu consentiment en una ocasió, el 18 de març, i el dia 7 d'abril la va colpejar repetides vegades amb el telèfon mòbil després de trobar-hi el missatge d'una altra persona, afegeix l'escrit de la Fiscalia.

Quan la víctima es va trobar en llibertat, l'acusat li va enviar diversos missatges a través de WhatsApp amb la finalitat d'acoquinar i amenaçar a la seva esposa, sosté la fiscal. En la vista, l'acusat s'ha acollit al seu dret a no declarar davant el tribunal, el mateix que la víctima, que per la seva relació de parentiu amb el processat està eximida d'aquesta obligació.

Un testimoni, amic de l'acusat, ha declarat haver viscut al domicili amb la parella abans que succeïssin els fets, i ha assegurat no haver vist cap incident ni escoltar baralles o discussions durant el temps que va passar amb ells.

En la prova pericial, els dos metges han afirmat haver examinat a la víctima a l'Hospital Clínic després dels fets, encara que no van apreciar lesions físiques ni a l'examen general ni a l'exploracióginecològica. Per això, la fiscal ha retirat de l'acusació el delicte de violència física, però ha mantingut els dos delictes de maltractaments en l'àmbit familiar, el delicte de detenció il·legal, el delicte d'agressions sexuals i el delicte d'amenaces, per la qual cosa la petició de pena ascendeix a 20 anys de presó, acompanyada d'una ordre d'allunyament de 23 anys. El ministeri públic demana que l'acusat indemnitzi a la víctima amb 12.000 euros pels danys morals causats.

tracking