Diari Més

Rescat

L'heroi que va salvar als 12 nens atrapats a Tailàndia i després va plorar la mort del seu pare

Richard Harris va ser l'últim en sortir de la cova, en aquell moment el van informar que el seu pare havia mort

Imatge del rescat.

L'heroi que va salvar als 12 nens atrapats a Tailàndia i després va plorar la mort del seu pareEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

RichardHarristreballa al servei d'ambulàncies del sud d'Austràlia i també és submarinista tècnic en coves i expert en exploració, i s'ha convertit en un heroi a Tailàndia.Harrisva ser l'última persona dels serveis de rescat personats a la cova tailandesa on un equip de futbol format per 12 nens i el seu entrenador van quedar atrapats durant 20 dies.

L'operació de rescat va durar tres dies, el submarinista d'Adeliada, Austràlia Meridional, es va sumar als serveis de rescat en comptes de marxar de vacances. De fet, va rebre una trucada del Regne Unit, demanant-li que se sumés a l'equip de 100 submarinistes que es presentaven voluntaris en les tasques de rescat.

Quan va arribar al lloc dels fets,Harrisva ser l'encarregat de realitzar la informació mèdica d'avaluació dels atrapats a la cova, i va ser qui va decidir l'ordre de rescat. Es va convertir en una peça imprescindible, però quan la missió va culminar amb èxit el van informar que el seu pare havia mort.

Les forces de defensa australianes, i tot l'equip de salvament han volgut mostrar la important tasca que va desenvoluparHarrisdurant el rescat, i el respecte a la seva professionalitat. De fet, l'Associació Mèdica Australiana (AMA) ha subratllat el valor d'aquest doctor i submarinista, i el primer ministre australià,MalcolmTurnbull, el va felicitar personalment viaFaceTime.

Harrisha declarat que els herois d'aquesta història són les víctimes i elsNavySEALtailandesos, «Ells són els responsables de la seva moral i la seva seguretat i si ells no haguessin estat en l'estat en el qual estaven no podríem haver fet res. Són els xavals més durs que he tingut el privilegi de conèixer», ha dit.

tracking