Diari Més

Actualitat

Defensa aixeca la suspensió de funcions al militar de la Manada però no li assignarà destí

Aquesta reincorporació, que Defensa explica que es produeix «de manera automàtica en aplicació de la llei», suposa que el militar recupera la totalitat del sou base sense complements

Alfonso Jesús Cabezuelo, militar de La Manada, al jutjat de guàrdia de Sevilla per firmar, com ha de fer tres cops per setmana des de la seva posada en llibertat sota fiança.

Defensa aixeca la suspensió de funcions al militar de la Manada però no li assignarà destíEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Defensa ha aixecat la suspensió de funcions que pesava sobre Alfonso Jesús Cabezuelo, el militar i membre de més edat de La Manada, i ha ordenat el seu pas al servei actiu. Tanmateix, el mateix Ministeri ha explicat que no se li assignarà destí i afirma que «no es podia evitar la seva reincorporació al servei actiu».

Aquesta reincorporació, que Defensa explica que es produeix «de manera automàtica en aplicació de la llei», suposa que el militar recupera la totalitat del sou base -del qual cobrava el 75 per cent mentre estava suspès- sense complements, segons han indicat fonts del Ministeri.

«Des del Ministeri de Defensa no es podia evitar l’alçament de la suspensió de funcions», afirma en un comunicat del Ministeri.

El Butlletí Oficial de Defensa ha publicat l’ordre que aixeca la suspensió que pesava contra Cabezuelo, amb efectes a partir del 22 de juny, el dia que va sortir de la presó on complia presó provisional, i contra la qual cap recurs d’alçada.

Defensa recalca que, malgrat l’aixecament de la suspensió i en aplicació de l’article 111.3 de la Llei de Carrera Militar «no se l’assignarà destí», una decisió que, segons les fonts de Defensa, ha adoptat la ministra de Defensa, Margarita Robles.

A l’esmentat article s’estableix que «en el supòsit de cessament en la situació de suspensió de funcions per aixecament de la presó preventiva, el ministre de Defensa podrà acordar, per resolució motivada en la qual hauran de valorar-se els fets imputats, la transcendència social i l’interès del servei, la prohibició de sol·licitar i obtenir destí per un període de temps que no podrà excedir del moment de dictar-se sentència ferma o auto de sobreseïment també ferm».

Cabezuelo, que servia en la Unitat Militar d’Emergències (UME), va ser autor d’un dels set vídeos d’abusos sexuals i per la seua condició de militar va complir la presó preventiva al centre penitenciari militar d’Alcalá Meco.

Com els altres quatre membres de La Manada, està condemnat a nou anys de presó per un delicte d’abús sexual amb prevalimiento sobre una jove madrilenya durant els Sanfermins de 2016.

tracking