Diari Més

Sáenz de Santamaría creu que «a Catalunya es practica l'apartheid»

«No hi ha d’haver cap apaivagament amb aquesta gent»

La candidata a la presidència del Partit Popular, Soraya Saénz de Santamaría.

Sáenz de Santamaría creu que «a Catalunya es practica l'apartheid»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata a la presidència de PP Soraya Sáenz de Santamaría ha criticat aquest dimarts en una entrevista a la COPE la reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, adduint que «el primer que hauria d’haver fer el president [Sánchez] és parlar amb els constitucionalistes abans de convidar Torra a fer turisme per La Moncloa». Segons Sáenz de Santamaría, «no hi ha d’haver cap apaivagament amb aquesta gent» perquè «a Catalunya practiquen l’apartheid» i «Sánchez ha de defensar primers els catalans que se senten espanyols».

La vicepresidenta també ha rebatut les crítiques que el seu rival a la presidència del PP, Pablo Casado, ha fet sobre «l’Operació diàleg» que va protagonitzar la vicepresidenta. «Jo amb qui més vaig dialogar a Catalunya va ser amb els catalans, amb les empreses, amb Societat Civil i els partits polítics que es veien assetjats o amenaçats», ha dit després de vantar-se que el seu únic problema judicial per l’actuació a Catalunya ha estat una querella per negar-se a publicat al BOE el nomenament dels consellers que es trobaven a l’estranger.

Segons Sáenz de Santamaría, durant la seva etapa al govern espanyol «no vam cedir ni una sola competència a Puigdemont ni vam retirar cap recurs». «Una cosa és el diàleg amb la societat catalana i una altra les cessions als partits independentistes», ha afirmat tot assegurant que ella «mai anirà contra la llei i defensarà la unitat d’Espanya».

tracking