Diari Més

Societat

Consells per fer front a l'onada de calor

Es recomana caminar per l'ombra i hidratar-se sovint

Ima

Consells per fer front a l'onada de calorMeteocat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Davant la onada de calor que afectarà fins dimarts Catalunya, cal tenir en compte una sèrie de consells per fer-hi front.Els consells i les recomanacions per evitar problemes causats per la calor s’adrecen de manera especial a la gent gran, als nadons, a les persones amb discapacitat i a les que pateixen hipertensió arterial, Parkinson, alzheimer, obesitat, malalties de fetge, cardiorespiratòries o cròniques.

Així, a casa, es recomana controlar la temperatura, utilitzar ventiladors, obrir finestres al vespre i prendre dutxes fresques. Al carrer, evitar el sol directe i ajudar-se d'elements com un barret o una ampolla d'aigua per refrescar-se.

La campanya també incideix en la necessitat de caminar per l'ombra, beure sovint aigua i sucs de fruita, evitar les hores de calor, limitar l'activitat física, les begudes alcohòliques i els menjars molt calents.

Quin són els símptomes del cop de calor?

- Temperatura molt alta

- Mal de cap

- Nàusees

- Set intensa

- Convulsions

- Somnolència o pèrdua del coneixement

Davant d'aquests símptomes, es recomana traslladar a la persona afectada a un lloc més fresc i donar-li aigua, mullar-la, ventar-la i avisar de manera urgent als serveis d'emergències (112).

tracking