Diari Més

Societat

Amanides, pollastre i pizza, són els plats més consumits pels espanyols

L'any 2017 es van tirar a la brossa 23,6 milions de quilos d'aliments cada setmana

La disminució del volum de la compra ve donat per la disminució de compra de licors i oli per cuinar.

Amanides, pollastre i pizza, són els plats més consumits pels espanyolsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un Informe del Consum i de l'Alimentació a Espanya presentat pel Ministeri d'Agricultura i Pesca del govern espanyol, indicia que els dos plats més consumits són l'amanida verda o de tomàquet, i la pizza. La llista la completen el pollastre, les llenties, la sopa de pasta, els macarrons, el lluç, la truita de patata, els ous fregits, el llom de porc, les bajoques, la truita francesa, els espaguetis i la paella.

Respecte al'informe presentat l'any 2016, el volum de les compres ha disminuït un 0,7%. La despesa en alimentació i begudes en establiments que no siguin el domicili familiar, se situa en 35.094 milions d'euros, dividits en 23.926 gastats enalimentaciói 11.168 en begudes, delsquals8.603 milions d'eurosestandestinats a begudes fredes, i la resta a begudes calentes.

L'informe revela també que els productes més comprats en el carretó de la compra dels espanyols són elslàctics, amb un 17,2%, seguida per la fruita que representa un 14,6% i les hortalisses i patates amb un 14,6%. La disminució del volum de la compra ve donat per la disminució de compra de licors i oli per cuinar.

Els supermercatssegueixen sent els establiments principals per adquirir aliments, de fet, les comandes per internet només representenl'1,2%de les compres totals. L'any 2017 es van tirar a la brossa 23,6 milions de quilos d'aliments cada setmana, un descens del 5,7%respecte al'any passat, i un 9,9%respecte al 2014.

tracking