Diari Més

Sánchez s'obre a reformar la Constitució però tanca la porta a incloure el dret a l'autodeterminació

El secretari general del PSOE reconeix que la legislatura està acabada, que cal avançar eleccions i pactar la data amb els grups

Sánchez, en la seva intervenció al Congrés durant el debat sobre la moció de censura a Mariano Rajoy.

Sánchez fa un gest cap al PNB i es compromet a mantenir els pressupostosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha defensat la Constitució i dit que proposaran reformar-la per incloure un nou encaix territorial. Ho ha dit després de la intervenció del líder de Podem, Pablo Iglesias, que ha demanat un «pas endavant» en el concepte de plurinacionalitat. Sánchez ha dit que és «legítim» que Podem defensi el dret a l'autodeterminació de Catalunya «fins del marc constitucional» però ja ha avançat que no coincidirà amb les peticions de la formació d'Iglesias i, per tant, ha tancat la porta a incloure aquest dret d'autodeterminació en la reforma que es comprometen a impulsar.

El secretari general del PSOE ha demanat a Iglesias que siguin «humils i realistes» en les propostes del programa que pugui desplegar Sánchez si guanya la moció. El candidat ha reconegut que el full de ruta porta a la convocatòria d'eleccions i que, per tant, no hi haurà temps per desplegar totes les polítiques d'esquerres que li planteja Iglesias. «Convé que no enganyem a la ciutadania, hem de ser conscients que hi ha un full de ruta i ha de ser la de convocatòria d'anticipades», ha afegit Sánchez. Ha insistit que vol pactar la data amb els grups però no ha donat més detalls del calendari d'aquest escenari electoral.

tracking