Diari Més

Política

El PDeCAT garanteix a Sánchez el suport a la moció de censura contra Rajoy «des de la discrepància»

Campuzano afirma que s’ha demostrat que a l’Estat «no es pot governar contra Catalunya i qui ho fa acaba perdent la confiança»

El portaveu del PDeCAT al Congrés de Diputats, Carles Campuzano, durant el debat de la moció de censura al president del govern, Mariano Rajoy

El PDeCAT garanteix a Sánchez el suport a la moció de censura contra Rajoy «des de la discrepància»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PDeCAT participarà activament de la moció de censura del PSOE contra el president espanyol, Mariano Rajoy, votant-la a favor. Així ho ha anunciat el seu portaveu al Congrés dels Diputats, Carles Campuzano, en el torn de rèplica al candidat del PSOE, Pedro Sánchez, tot apuntant, però que ho fa «des de la discrepància» i «per posar fi a l’etapa de Rajoy». El diputat del PDeCAT ha assegurat també que aquesta moció censura demostra que a Espanya «no es pot governar contra Catalunya, i que qui ho fa acaba perdent la confiança» dels ciutadans i de la majoria parlamentària. «Avui, Catalunya ha estat un actor decisiu en el canvi polític a Espanya», ha sentenciat des de la tribuna del Congrés dels Diputats.

Campuzano, a més, ha avisat que si finalment Rajoy fa alguna maniobra de darrera hora per «intentar avortar l’èxit de la moció» de censura, estarà perpetrant «un vertader frau democràtic». Per últim el portaveu del PDeCAT ha reclamat també que si s’inicia «una nova etapa» amb el socialista al capdavant, «s’aprofiti el temps», perquè els darrers anys «han estat inútils».

El PDeCAT havia demanat a Sánchez més concreció sobre com pensa resoldre i abordar la crisi catalana, tot afirmant que es veia procliu a votar la moció de censura però tenia «escepticisme» i «poca confiança» en un PSOE que ha impulsat junt al PP i Cs el 155, i en un candidat que ha «ofès» el president de la Generalitat, Quim Torra. Després de la intervenció del socialista, Campuzano ha acabat per posar-se del costat de Sánchez en la moció de censura.

tracking