Diari Més

Política

Iglesias anuncia una consulta entre els inscrits de Podem sobre la moció de censura a Rajoy

El líder de Podem aposta per «un govern progressista» però també planteja com a segona opció la convocatòria de noves eleccions

El líder de Podem, Pablo Iglesias.

Iglesias acusa Rajoy de «trencar Espanya» i Domènech li demana que «dialogui o marxi»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha anunciat aquest dilluns la celebració d'una consulta entre els inscrits al partit sobre la moció de censura al president del govern espanyol, Mariano Rajoy. En una sèrie de tuits, Iglesias deixa clar que és «imprescindible i urgent» treure el PP del govern espanyol i ha avançat que «la nostra primera opció seria un govern progressista amb un programa acordat centrat en la regeneració i el rescat social que tracti de convertir en lleis totes les iniciatives vetades o bloquejades pel PP» i, també, que iniciï «un nou camí de diàleg per gestionar per vies democràtiques el problema territorial». El líder de Podem també planteja una segona opció que passaria per un acord perquè es convoquin eleccions «en el menor temps possible» després de la moció de censura. «Treure el PP de les institucions és la nostra prioritat i també donaríem suport a aquesta via», assenyala.

Iglesias també reconeix que els vots de Podem i els del PSOE no són suficients per treure el PP del Govern. «Si la moció va seriosament, és necessari que aquest partit dialogui, expliqui les seves propostes i negociï amb altres», afegeix.

Aquesta serà la segona consulta de Podem en pocs dies després que Iglesias i la portaveu d'Units Podem, Irene Montero, posessin el seu càrrec a disposició de la militància per la compra del seu xalet.

tracking