Diari Més

Laboral

Investiguen abusos sexuals a les temporeres de la maduixa a Huelva

Una temporera marroquina ha denunciat que un capatàs la va obligar a practicar «sexe anal»

Una temporera treballant a Palos de la Frontera, Huelva.

Investiguen abusos sexuals a les temporeres de la maduixa a HuelvaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Huelva ha iniciat una investigació per esbrinar els possibles casos d'abusos laborals i sexuals a temporeres immigrants que treballen a Huelva durant la campanya de recol·lecció de maduixa. La Sexta ha publicat un d'aquests casos en el qual una temporera marroquina ha denunciat que un capatàs la va obligar a practicar «sexe anal». Segons la cadena, la dona, que s'ha volgut mantenir en l'anonimat, ha denunciat que els abusos provenen de capatassos, també d'origen marroquí.

Fonts de la Fiscalia han informat que la decisió d'obrir una investigació es va adoptar dijous passat després de rebre una denúncia de laDirecciónGeneral dePolíticasMigratoriasde la Juntade Andalucía. L'objecte de les perquisicions és determinar la veracitat de les denúncies. D'aquesta manera, s'han iniciat una sèrie d'actuacions per poder identificar a les dones que han estat presumptament objecte d'aquesta explotació, i conèixer si han interposat o no denúncies.

D'aquesta manera, segons ha avançatABC, s'informarà de la situació a Inspecció de Treball per tal que des d'aquest àmbit també es pugui treballar per verificar o no aquestes presumptes pràctiques. Des de la Fiscalia s'ha precisat que la denúncia de laDirecciónGeneral dePolíticasMigratoriasde la Junta va ser la primera que els va arribar i la que ha donat motiu a l'obertura de les diligències. Si bé, posteriorment s'ha sumat a l'escritInterfresa(AsociaciónInterprofesionalde la FresaAndaluza) en representació de les principals organitzacions, associacions professionals i la totalitat de les empreses productores icomercialitzadoresque operen en el sector de la maduixa a Huelva. Aquesta ha presentat a més un escrit a la Subdelegació del Govern requerint informació sobre possibles denúncies que s'hagin pogut presentar davant la Guàrdia Civil i Policia Nacional.

tracking