Diari Més

Societat

Entra en vigor el decret que regula el nou procediment de les ITV

La principal millora d'aquest servei ve de la mà del sistema de diagnòstic OBD per diagnosticar fallades als sistemes electrònics

Imatge de l'exterior de l'edifici de la ITV a Tarragona.

Entra en vigor el decret que regula el nou procediment de les ITVGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dia 21 de maig s'ha estrenat el nou procediment de la xarxa d'estacions ITV. A partir del passat dilluns, els operaris controlaran el sistema de les emissions des del tub d'escapament del vehicle, examinant les emissions deCO2. Aquesta és una de les novetats del nou procediment d'inspecció de vehicles, però no l'única.

La principal millora d'aquest servei ve de la mà del sistema de diagnòsticOBD, mitjançant el qual els operaris de la ITV podran connectar aquells vehicles posteriors al 2006 a un ordinador, o podran diagnosticar els sistemes electrònics com el control d'estabilitat, els airbags, la tensió del cinturó de seguretat, l'ABSi fins i tot els controls de velocitat del vehicle.

El nou protocol estableix que els operaris hauran de ser tècnics superiors d'automoció de grau superior o disposar del títol d'electromecànica de vehicles de grau mitjà i acreditar una experiència mínima de tres anys.

De cara a l'usuari el protocol s'endureix i desapareixen els defectes lleus.Ésa dir, elvehicle passarà la ITV o no la passarà. Els usuarisquesuspenguin la ITV lapodranpassar en un altre centre que el limitarà a certificar que els desperfectes de l'examen anterior han estat corregits.

Una altranovetat que repercuteix directament en l'usuari és quepodràconcertar cita un mesdel vencimentde la data de revisió. D'aquesta manera s'evita l'esperafins ala data límit.

D'altra banda, tot fa pensar que la modificació de l'examen de la ITV farà que augmenti el preu de la factura, tot i que encara no s'ha confirmat l'importtotal.

tracking