Diari Més

Laboral

Amazon afirma que les polseres per als treballadors no són per controlar-los

El govern espanyol ha subratllat que aquests dispositius només són vàlids, fins ara, al mercat laboral nord-americà

Les polseres tenen un localitzador i un temporitzador.

Amazon afirma que les polseres per als treballadors no són per controlar-losACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia Amazon ha assegurat aquest dimecres que les polseres que vol que portin els treballadors no són per controlar-los, sinó per millorar en logística. «No rastregem ni tenim la intenció de rastrejar la ubicació dels nostres associats», ha afirmat la botiga en línia en un comunicat. I després de recordar que cada dia els empleats utilitzen escàners de mà per comprovar l'inventari i complir amb les comandes, subratlla que si la idea de la polsera «s'implementa en el futur, milloraria aquest procés».

Amazon surt així al pas de la resposta de la ministra d'Ocupació i Seguretat Social Fátima Báñez a una pregunta de la diputada d'En Comú Podem Aina Vidal sobre si l'empresa havia presentat dues peticions de patents de les polseres a l'Oficina Espanyola de Patents i Marques.

Báñez va especificar que les patents s'havien presentat i concedit als Estats Units i que, per tant, només són vàlides allà. I va afegir que, a Espanya, qualsevol sistema de control tindria les «limitacions específiques» que li vindrien donades per l'actual legislació, que obliga a respectar la «intimitat i la dignitat» dels treballadors, i a la negociació amb els representants dels treballadors.

Les polseres d'Amazon tenen l'objectiu d'ajudar els empleats a trobar amb més facilitat els productes dels magatzems però el fet que a la vegada tinguin un localitzador i un temporitzador han aixecat suspicàcies i reserves pel control que poden exercir sobre el treballador. Ara Amazon nega completament que tinguin aquest objectiu.

tracking