Diari Més

Judicial

Condemnat a 14 anys de presó per violar a un menor autista d'11 anys

Va agredir sexualment al menor i, a més, el va amenaçar en «trencar-li el cap» si explicava l'ocorregut

Imatge de l'Audiència Provincial d'Álava.

Condemnat a 14 anys de presó per violar a un menor autista d'11 anysGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència Provincial d'Álava, ha condemnat a un home a 14 anys i mig de presó per agredir sexualment a un nen autista d'11 anys a Vitòria l'any 2016. El judici per aquests fets es va celebrar el passat mes d'abril i el Ministeri Fiscal demanava per l'acusat 16 anys de presó, mentre que l'acusació particular en sol·licitava 18. La defensa va reclamar l'absolució. Ara el tribunal ha acordat imposar-li una pena de 14 anys i mig de presó en considerar provat que l'home, que tenia 60 anys quan es van produir els fets, va agredir sexualment al menor i que, a més, el va amenaçar en «trencar-li el cap» si explicava l'ocorregut.

No obstant això, l'absol del delicte d'exhibició de material pornogràfic a menors del que també va ser acusat en considerar que no s'ha pogut acreditar. Així mateix, l'Audiència acorda imposar a l'acusat deu anys de llibertat vigilada després del compliment de la pena de presó i la prohibició de comunicar-se i acostar-se a la víctima a menys de 500 metres durant 20 anys. També haurà d'abonar al jove una indemnització de 50.000 euros.

L'advocat de la família del nen ha mostrat la seva satisfacció per la sentència i ha explicat que eren conscients de la complicació d'aquest cas, en el qual no hi havia testimonis de l'agressió sexual, l'acusat ho negava, no existien proves físiques i la denúncia es va interposar passats uns mesos del succés.

El tribunal ha donat credibilitat al testimoni del menor, que va declarar en tres ocasions i va corroborar sense contradiccions importants el mateix relat. També han estat vitals les declaracions de l'educadora, psicòlegs i el psiquiatre que han tractat al menor abans i després del succés i que van constatar un canvi d'actitud en el nen després d'aquest episodi i una important reculadaa nivell educatiui de conducta. Durant la vista l'acusat va negar els fets i va afirmar que només coneixia al nen perquè se li acostava pel carrerperquèli agradaven els seus gossos.

tracking