Diari Més

Successos

L'homicida de Castelló volia assassinar a la seva exparella i va anar a per la seva família

L'avi va salvar a la seva néta de ser agredida, en enfrontar-se amb l'acusat va rebre diverses ganivetades mortals

La Policia Nacional acompanya a la filla de la víctima mortal.

L'homicida de Castelló volia assassinar a la seva exparella i va anar a per la seva famíliaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'acusat de matar a un home de 70 anys a Castelló i agredir sexualment a una noia de 22 anys, va voler fer mal a la família de la seva exparella, fillastra del mort i mare de la noia, abans d'assassinar-la i després que ella el denunciés i es refugiés des de dilluns en un centre d'acollida.

Aquestes són les primeres conclusions de la investigació del cas ocorregut aquest dimarts en un habitatge de Castelló pel qual el principal sospitós, un home de 46 anys, roman custodiat policialment a l'Hospital General de Castelló, inconscient a causa de les ferides a l'abdomen i tòrax que va patir després de caure a una séquia quan fugia del lloc dels fets.

La noia, a qui el sospitós va obligar a despullar-se a punta de ganivet i l'avi de la qual -«un heroi», segons el delegat del Govern,JuanCarlosMoragues- va salvar de ser agredida en enfrontar-se amb ell abans de rebre les ganivetades que van causar la seva mort, també segueix ingressada però les seves ferides són de menys gravetat.

Segons el Tribunal Superior de Justícia valencià, l'homicida havia estat jutjat i condemnat el 14 de febrer a Castelló per un delicte d'amenaces, en l'àmbit de la violència de gènere, a 60 dies de treballs en benefici de la comunitat i se li va prohibir acostar-se a la seva exparella durant un any.

L'acusat va amenaçar a la víctima en presència dels policies locals que havien acudit al domicili després de rebre una trucada del 112 que alertava d'una forta discussió de parella.

La sentència va ser fruit d'un acord entre la defensa i el fiscal i l'acusat que es va declarar culpable, mentre que la víctima, segons lasentènciadel Jutjat penal número 3, es va negar a interposar denúncia pels fets i en la seva compareixença davant el jutge es va acollir a no declarar.

L'alcaldessa de Castelló,AmparoMarco, ha afirmat en referència al sospitós que aquest va acudir aquest dimarts al domicili del mort «i va intentar emmanillar als avis i a la filla per esperar a la seva exparella i assassinar-la».

Marco haexplicat que era la seva exparella, que es trobava en un centre de protecció de víctimes de violència de gènere en el moment del succés, a la qual anaven dirigides les agressions al domicili dels seus pares, no se sap si la seva filla era un altre objectiu. El delegat del Govern ha assegurat que aquest home és una persona «molt conflictiva» i amb nombrosos antecedents policials.

La Policia va recomanar a la denunciant que es refugiés en un centre d'acollida i va sotmetre el seu domicili a vigilància, però el sospitós, en lloc d'anar-hi, es va dirigir al dels pares de la dona, en el qual també hi havia la filla de la denunciant.

L'Ajuntament de Castelló ha celebrat al migdia una concentració silenciosa de repulsa, a la qual han assistit nombrosos càrrecs institucionals autonòmics, provincials i locals.

tracking