Diari Més

Policial

Abatut l'autor de l'atac terrorista prop de Carcassona

Durant l'assalt han resultat ferits dos gendarmes de les forces d'intervenció del GIGN

El supermercat on s'estaria produint l'atac per part un home sol.

Operació policial prop de Carcassona, a la Catalunya Nord, per una presa d'ostatgesTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'autor de la pres d'ostatges en un supermercat a Trèbes (sud de França), on han mort almenys dues persones, ha estat abatut per les forces de seguretat, ha confirmat a EFE fonts pròximes al cas.

«L'assalt s'ha produït a les 14.25 (13.25 GMT) i el terrorista ha estat abatut», han assenyalat les fonts, que han agregat que en l'assalt han resultat ferits dosgendarmesde les forces d'intervenció delGIGN, així com elgendarmeque seguia com a ostatge en mans del presumpte terrorista.

De les tres persones que han resultat ferides, un es troba en una situació «molt greu». El ministeri de l'Interior ha fet una crida a través de Twitter per evitar la zona perquè «la prioritat és la intervenció de les forces policials i d'emergència».

L'autor del segrest, que estava fitxat per radicalització terrorista i amb antecedents també per delictes comuns, segons els mitjans és un marroquí resident a la ciutat de Carcassona, propera a Trèbes, on a primera hora del matí ha atacat a un grup d'agents de policies antidisturbis que tornaven de córrer a la seva caserna.

Un dels agents ha rebut una bala, que li ha perforat el pulmó, però la seva vida no corre perill, segons el Ministeri de l'Interior.

El Ministeri Públic ha obert una recerca per «assassinat en relació amb un projecte terrorista», «temptativa d'assassinat en relació amb un projecte terrorista», «segrest en relació amb un projecte terrorista» i «associació criminal terrorista».

L'alcalde de la localitat,ÉricMenassi, havia informat prèviament que almenys dues persones han sofert trets en la presa d'ostatges, encara que no va especificar si segueixen vives o no.

Segons va dirMenassien unes declaracions al canal 'BFMTV', en aquest moment l'autor del segrest es troba sol a l'interior del comerç al costat d'ungendarmecom a ostatge, mentre que el conjunt de clients i treballadors del supermercat han pogut sortir.

Forces del Grup d'Intervenció de laGendarmeríaNacional (GIGN), unitat d'elit d'aquest cos especialitzat en situacions de crisis, han arribat al lloc.

El primer ministre francès,ÉdouardPhilippe, ha assenyalat que es tracta d'una «situació greu» i ha confirmat la presa d'ostatges i que s'han escoltat trets.

La Fiscalia antiterrorista de París s'ha fet càrrec de la recerca del succés, la qual cosa apunta a la possible naturalesa terrorista de la presa d'ostatges.

Els mitjans francesos han assenyalat que el presumpte autor del segrest ha proclamat la seva pertinença al grup terrorista Estat Islàmic.

tracking