Diari Més

Vaga 8-M

Més de 100 ajuntaments i 500 empreses se sumen a la vaga de demà

A Tarragona, hi haurà una manifestació a les 19 hores que sortirà des de la plaça Imperial Tarraco

Imatge del cartell de la vaga del 8 de març a Tarragona.

Més de 100 ajuntaments i 500 empreses se sumen a la vaga de demàCDR Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 100 ajuntaments i consells comarcals, entre els quals destaquen les quatre ciutats provincials, i més de 500 empreses amb representació dels sindicats UGT i CCOO s'han adherit a la vaga de demà, el dia Internacional de la Dona, segons la secretària d'Igualtat de la UGT, Eva Gajardo.

En una roda de premsa, els secretaris de CCOO i UGT, Javier Pacheco i Camil Ros, juntament amb Eva Gajardo i la secretària de Dones, Diversitats i Polítiques LGTBI de CCOO, Alba García, han donat els detalls sobre la vaga i les mobilitzacions de demà 8 de març, que s'espera que siguin un èxit.

A més d'institucions, més de 500 empreses s'han adherit a la vaga, encara que el nombre és encara provisional.

Són empreses públiques, privades i de tots els sectors d'activitat, amb delegacions d'aquests dos sindicats que prèviament han dut a terme accions sindicals dins les pròpies empreses, orientades sobretot a informar als treballadors.

La vaga, de dues hores per torn, ha estat convocada en tres franges horàries: d'11.30 a 13.30 hores al matí, de 16.00 a 18.00h a la tarda i les dues primeres hores del torn de nit, encara que sectors com la sanitat, el transport o l'educació tenen uns horaris específics.

A les dotze del migdia han estat convocades concentracions a les places dels ajuntaments de totes les localitats catalanes i a la tarda hi haurà manifestacions a Barcelona, Lleida, Girona iTarragona, juntament amb d'altres manifestacions descentralitzades a diferents punts del territori.

A Barcelona, la manifestació començarà a dos quarts de set de la tarda, en passeig de Gràcia amb l'avinguda Diagonal, i anirà baixant fins a arribar a plaça de Catalunya. A Tarragona, la manifestació es farà a les 19 hores i sortirà des de la plaça Imperial Tarraco.

Amb el lema Ens plantem contra la bretxa salarial, contra els salaris de misèria i contra les violències masclistes a la feina, Javier Pacheco espera que la jornada de demà sigui un «dia històric» per a la lluita per la igualtat d'homes i dones.

El líder de CCOO ha valorat la suma d'espais de lluites que suposa aquesta vaga del 8 de març, que inclou no només assalariats, sinó també estudiants, persones dedicades al treball de cures i se li afegeix una vaga de consum.

En aquesta línia, els representants sindicals han remarcat com el moviment feminista i la lluita sindical clàssica comparteixen un mateix objectiu: la igualtat salarial, combatre la precarietat, lluitar contra les desigualtats i els abusos, dins i fora del treball.

«Demanem que tothom faci alguna cosa (...). La gent que no tingui el dret a la vaga garantit si no treballa a les dotze del migdia que vingui a la concentració», ha demanat Camil Ros, en referència a les concentracions convocades a les places dels ajuntaments.

Ros ha tornat a fer referència a la necessitat d'una llei d'igualtat clara i dura que obligui les empreses a prendre mesures, «perquè la igualtat sigui un dret efectiu i no una declaració d'intencions».

«No és una vaga contra ningú en concret, és una vaga contra tots i totes, contra la societat, ja que estem creant una societat injusta», ha afegit el representant de la UGT.

Alba García ha assenyalat que la diferència d'aquesta vaga amb les anteriors és que actualment hi ha una «visibilitat important de moltes dones de molts sectors que s'han plantat», i ha destacat que el missatge ha calat sobretot en els joves, que «estan veient que els drets no s'hereten, es guanyen».

tracking