Diari Més

La CUP s'abstindrà davant qualsevol candidat si surt d'un acord «autonomista» entre JxCAT i ERC

Riera repta Puigdemont, Comín i la Mesa a tirar endavant la «petita desobediència» de permetre el vot delegat dels dos diputats a Brussel·les

El president del Parlament, Roger Torrent, rep els diputats de la CUP Carles Riera i Maria Sirvent en el marc de la ronda de contactes del març, 5 de març del 2018.

La CUP s'abstindrà davant qualsevol candidat si surt d'un acord «autonomista» entre JxCAT i ERCACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP ha traslladat al president del Parlament, Roger Torrent, que s'abstindrà en la investidura de «qualsevol candidat» que surti d'un acord «autonomista» entre JxCAT i ERC. Així ho ha explicat el candidat de la formació cupaire Carles Riera després de reunir-se amb Torrent en la nova ronda de contactes per trobar un candidat a la investidura. Després de la trobada, Riera ha manifestat que la CUP «no ha vetat Jordi Sànchez» i que en el Consell Polític del passat dissabte no es va parlar de cap nom perquè encara no estan en aquest escenari, ja que hi ha un «profund i radical» desacord previ en l'acord plantejat. Així, ha dit que estan oberts a parlar de noms sempre i quan primer hi hagi un acord sobre un programa polític «republicà». D'altra banda, ha alertat les dues forces que cal un «acte de desobediència» com que Carles Puigdemont i Toni Comín facin un vot delegat en la investidura, cridant també a la Mesa a fer aquest acte. «Si no són capaços de fer aquesta petita desobediència, ens preguntem si seran capaços de fer les desobediències que implicarà fer república», s'ha plantejat.

tracking