Diari Més

Protecció Animal

Les llagostes ja no podran cuinar-se vives a Suïssa

L'objectiu de la mesura és evitar el patiment d'aquest animal

Llagosta

Les llagostes ja no podran cuinar-se vives a SuïssaFreepick

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les llagostes vives ja no podran llançar-se a l'aigua bullint a Suïssa des d'avui. La legislació en matèria de protecció animal d'aquest país estableix que a partir d'ara serà necessari transportar aquests crustacis en millors condicions i atordir-los abans de cuinar-los, segons destaca avui el rotatiu Le Monde.

Avui entra en vigor una ordenança que obliga als cuiners a atordir a aquests crustacis abans de matar-los. A més, també està prohibit transportar-los en gel o aigua gelada: han de mantenir-se en el seu entorn natural el major temps possible abans de morir.

Aquestes noves disposicions s'han afegit a l'Ordenança de protecció dels animals emesa per l'Oficina Federal de Seguretat Alimentària i Assumptes Veterinaris (FSVO)a Berna.

Entitats de protecció animal com Igualdad animal asseguren que «aquest és el resultat d'una àmplia revisió de les actuals lleis de protecció animal del país, sustentada, a més, en l'evidència científica que sosté que llagostes sí poden sentir dolor. S'hauran d'emprar per llei mètodes d'atordiment» i afegeixen que «la mesura adoptada és part d'una sèrie de canvis per enfortir la protecció cap als animals.»

Segons la llei que avui entra en vigor «s'han de prendre tots els passos necessaris per reduir al mínim el dolor, el patiment i l'ansietat» de l'animal, també s'especifica el text de la llei.

Si el govern suís va donar aquests passos va ser en resposta a una moción presentada pel parlament per un partit ecologista. Segons aquest text, presentat al setembre de 2015, Suïssa consumeix al voltant de 130,000 llagostes vives importades anualment. «Apilades com a ampolles de vi en una caixa, les sevespreses lligades amb elàstics i les seves antenes sovint danyades durant el transport, ja han sofert martiri durant diversos mesos abans d'arribar a Suïssa».

tracking