Diari Més

Successos

El detingut pel doble crim de Susqueda va ser condemnat per matar la seva exdona fa 21 anys

Es tracta de Jordi Magenti Gamell, un veí d'Anglès d'uns 60 anys

Imatge de la recerca dels dos joves per part dels cossos policials al pantà de Susqueda.

Els Mossos troben dos cadàvers al pantà Susqueda, on buscaven dos jovesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El detingut pel doble crim del pantà de Susqueda l'agost passat és Jordi Magenti Gamell, un veí d'Anglès d'uns 60 anys que va ser condemnat l'any 2.000 a 15 anys de presó per matar la seva exdona a trets tres anys abans, l'any 1997, segons han explicat a l'ACN fonts properes a la investigació. Els Mossos d'Esquadra l'han detingut aquest dilluns al matí a Santa Coloma de Farners. Segons fonts policials, el detingut, coneixedor de la zona on es va produir el crim de Susqueda, no tenia relació amb les víctimes ni amb l'entorn de les seves famílies.

Les víctimes del crim són Marc H.L. de 23 i veí d'Arenys de Munt i Paula M.P. de 21 anys i veïna de Cabrils. Els dos joves van desaparèixer el 24 d'agost, quan va anar fins al pantà en furgoneta per fer una excursió amb caiac. El cos del noi va aparèixer surant i el de la noia en una de les parets rocoses del pantà, ja fora de l'aigua. Tots dos estaven despullats. Ell duia una motxilla amb una pedra a dins. Ella no en portava, però no es va descartar que la perdés dins l'aigua.

El lloc on van aparèixer és de difícil accés i està a mig camí de la platja on el 28 d'agost van trobar el cotxe de la parella. Algú l'havia manipulat per llançar-lo daltabaix i fer-lo desaparèixer al fons del pantà. Per això, els investigadors van creure que darrere del doble crim hi podia haver alguna persona coneixedora de la zona. El caiac també el van punxar expressament i hi van posar pedres de grans dimensions a dins per intentar enfonsar-lo.

Els cossos els van localitzar un mes més tard quan les aigües del pantà van baixar. L'autòpsia va confirmar que la noia trobada al pantà de Susqueda va rebre un tret al cap.

No hi ha «cap dubte» que el veí d'Anglès detingut és l'autor del doble crim

Els investigadors no tenen «cap dubte» que el veí d'Anglès (Anglès) detingut aquest dilluns al matí és l'autor del doble crim de Susqueda. El cap de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra, l'intendent Antoni Rodríguez, ha assegurat que hi ha «càrrega probatòria» contra l'arrestat. Tot i això, no ha detallat quins són els indicis que apunten cap a Jordi Magentí Gamell i ha recordat que el cas continua sota secret de sumari. Durant les properes hores, la comitiva judicial preveu fer diversos escorcolls relacionats amb la investigació.

tracking