Diari Més

Jocs Olímpics

Clausurats els Jocs de Pyeongchang amb un apropament entre les dues Corees

Noruega ha encapçalat el medaller, amb catorze ors, Alemanya ha ocupat el segon lloc i Canadà el tercer.

Imatge de la Cerimònia de Clausura

Clausurats els Jocs de Pyeongchang amb un apropament entre les dues CoreesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta matinada han finalitzat els Jocs hivernals dePyeongchang. Uns jocs que seran recordats tant per la seva qualitat esportiva com per la seva importància política en les relacions entre les dues Corees. Els dos països van tornar a escenificar durant la cerimònia una apropament i on el règim nord-coreà va expressar la seva voluntat de dialogar ambEstats Units.

Els anomenats Jocs de la Pau van arribar a la seva fi després de dues setmanes en les quals la política, i en particular els històrics gestos cap a la reconciliació entre aquests dos països, separats des de 1945 i que continuen tècnicament en guerra, han acaparat més atenció que les competicions esportives.

La cerimònia de clausura es va celebrar en l'estadi dePyeongChangdavant uns 35.000 espectadors i amb la presència en les seves llotges de mandataris del Nord i del Sud -que van mantenir una nova reunió d'alt nivell abans de l'esdeveniment- i d'una delegació nord-americana encapçalada perIvankaTrump, filla i assessora del president. Latreva que han generat en les tensions continuarà encara uns dies més, mentre es desenvolupen els Paralímpics que es clausuraran el 18 de març. Ara caldrà veure si aquesta actitud es perllonga més enllà de la treva.

Els Jocs de Pyeongchang van tancar després de 17 dies de competició. Noruega ha encapçalat el medaller, amb catorze ors i per davant d'Alemanya, que la va igualar en primers llocs però va obtenir menys guardons en total. Canadà va ocupar el tercer lloc, amb onze ors. Espanya va trencar la seva maledicció en els jocs de neu i gel i va aconseguir dos bronzes, el deJavierFernández en patinatge artístic i el deReginoHernández en surf de neu.

Ivankaen missió de diplomàcia olímpica

IvankaTrump havia estat encomanada per la Casa Blanca per a una missió de diplomàcia olímpica durant la qual va reafirmar la postura de l'Administració del president Donald Trump de mà dura amb Pyongyang, en contrast amb l'actitud dialogant del líder liberal sud-coreà.

Estats Unitsva anunciar el divendres -poc després del sopar celebrat a Seül entreMooniIvanka- una nova ronda de sancions unilaterals contra el Nord, qualificades per la Casa Blanca com les majors fins avui, i ratllades avui pel règimd'unadeclaració de guerra.

Corea del Nord, de fet, hauriacancel·lata l'últim moment una trobada prevista enPyeongChangel passat dia 9 entre la delegació nord-coreana encapçalada perKimJo-jong, la germana del dictador, i el vicepresident nord-americà,MikePence, a causa del seu dur to contra el règim i a l'anunci sobre les sancions.

Clausura dels Jocs de Pyeongchang amb un apropament entre les dues Corees

Clausurats els Jocs de Pyeongchang amb un apropament entre les dues CoreesEFE

Clausura  dels Jocs de Pyeongchang amb un apropament entre les dues Corees

Clausurats els Jocs de Pyeongchang amb un apropament entre les dues CoreesEFE

tracking