Diari Més

La cistella de la compra de la Casa Reial per l'any vinent serà de 760.000 euros

Defensa licita en set lots el contracte de subministraments alimentosos de la Casa Reial i la Guàrdia Real

Imatge d'arxiu dels Reis d'Espanya.

La compra de la Casa Reial per l'any vinent sortirà a 760.000 eurosWikimedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons informa el mitjà La Información,la Casa Reial ja ha tancat la seva llista de la compra per al proper any 2018. Sarsuela, a través del Ministeri de Defensa, acaba d'adjudicar el contracte de subministrament de productes alimentaris per al personal que treballa a les ordres de la institució. Es tracta de productes de tot tipus que es prepararan a les cuines del Palacio al llarg dels propers dotze mesos. La licitació ha estat de 760.000 euros (690.909,09 euros sense impostos) i quatre empreses han estat les guanyadores per haver presentat les «ofertes més avantatjoses».

En el contracte d'adjudicació, signat per la Prefectura d'Administració Econòmica de la Cambra Militar de S. M. el Rei i Guàrdia Real, s'especifica qui servirà els menjars i begudes i quin tipus de productes ha de garantir: des del peix fins a la carn, passant pels embotits, les fruites, llegums, olis, làctics o pa. Tot està estipulat i concretat en els set lots en els quals s'ha dividit el contracte.

El lot 1, el de carn, embotits iovoproductosha estat adjudicat a la companyiaFruticolasAtecaS.L. per 275.000 euros. Haurà de servir a Sarsuela carns de boví (vedella blanca, rosada iañojo), porc fresc, porc ibèric, costelles i espatlles de be, ossos icodillos,ales i altres productes d'au. També s'encarregarà dels derivats com el xoriço i la botifarra, així com dels ous (frescs i bullits) i els preparats, entre els quals s'inclouen calls, mandonguilles,pinchosmorunoso salsitxes.

La mateixa marca,FruticolaAteca, ha resultat l'adjudicatària del lot d'olis, begudes, llegums, pastes, arrossos i productes enllaunats. En aquesta categoria destaca que les úniques begudes alcohòliques que se serviran seran cerveses, de la marcaMahouiCruzcampo, cava, vi ibrandy. En el mateix acord s'inclou el servei de tot tipus de salses i productes en conserva, com carxofes, espàrrecs o pebrots. El contracte final per aquest lot ascendeix a 125.000 euros. Aquesta companyia també portarà a la carretera del Pardo els làctics, la brioixeria i els productes nadalencs, com torró, polvorons o elroscón. Tot per un preu de 10.000 euros.

Del peix que es consuma a la Casa Reial s'encarregarà la marca Pinipescaper 140.000 euros. La dieta és d'allò més variada: lluç, salmó, daurada, llucet, truita... També s'inclou el marisc: gambes, llagostins, escamarlans... Tot això tant fresc com congelat. Durant el proper any també es consumirangulas, salmó fumat, musclos,palitosde cranc i altres productes preparats. Dels precuinats s'encarregarà la marca BasilisoPastor Asensio, que servirà preparats de tot tipus congelats així com els gelats. El valor total del contracte és de 125.000 euros.

Finalment, la majoristaVifrusaserà l'encarregada de servir a Sarsuela els productes compresos en el lot 7, la fruita, llegum i hortalisses, per 90.000 euros. En aquest bloc s'inclouen des d'enciams o tomàquets fins a productes de temporada com cireres o síndria. El servei de pa i torrades, tant tradicionals com a integrals, ha estat adjudicat a la citadaFruticolasAteca.

tracking