Diari Més

El portaveu europeu del PP s'emprenya amb la policia belga i afirma que l'estelada és «il·legal»

Esteban González Pons també es queixa per la xifra de manifestants que l'estament policial va donar de la manifestació a Brussel·les

L'eurodiputat Esteban González Pons a la concentració a favor de la constitució espanyola davant del Parlament Europeu a Brussel·les el 6 de desembre.

El portaveu europeu del PP s'emprenya amb la policia belga i afirma que l'estelada és «il·legal»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'eurodiputat i portaveu del PP al Parlament Europeu,EstebanGonzález Pons ha mostrat a través de les xarxes socials, en francès i en castellà, el seu emprenyament per una imatge de la jornada de dijous a Brussel·les, quan més de 45.000 persones van assistir a la manifestació pro independentista.

A la imatge, que González Pons qualifica d'escandalosa (en la traducció castellana la considera, «indignant»), es veu un vehicle de la policial belga amb una bandera estelada a un dels vidres laterals. Al costat hi ha diversos agents i la fotografia dona a entendre un gest de simpatia dels policies cap als manifestants.

L'eurodiputat popular «exigeix» una explicació a les autoritats belgues per diverses raons. La primera és per la modificació de la xifra de manifestants (la primera que es va donar era de 10.000 i, posteriorment, es va indicar que eren més de 45.000). I l'altra explicació la demana per la presència de la bandera estelada al cotxe policial, una bandera que segons González Pons, és «il·legal i representa la ruptura d'Espanya».

tracking