Diari Més

La policia belga xifra en 45.000 els participants en la manifestació de Brussel·les

Milers de persones convocades per l'ANC i Òmnium omplen el barri europeu amb estelades, bufandes grogues i pancartes reclamant la llibertat dels presos

Milers de manifestants esperant a l'inici de la manifestació.

La gran afluència de manifestants a Brussel·les obliga a canviar a última hora el recorregut i la capçaleraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia belga ha xifrat en 45.000 persones el nombre de participants a la manifestació convocada per l'ANC i Òmnium Cultural a Brussel·les sota el lema 'Desperta, Europa'. Inicialment, el cos policial havia fet una primera estimació de 10.000 persones, però ha acabat elevant la xifra a 45.000.

La gran afluència de manifestants al barri europeu de Brussel·les ha obligat els organitzadors a canviar a última hora el recorregut i la capçalera de la protesta. L’entrada del parc del Cinquantenari on inicialment havia de començar la manifestació ‘Desperta, Europa’ convocada per l’ANC i Òmnium és massa petita per deixar passar amb seguretat tots els manifestants i finalment l’inici del recorregut s’ha hagut de traslladar a l’altre extrem del parc, precisament a l’accés més proper a les institucions europees. La capçalera amb els dirigents i representants polítics que participen en la mobilització també s’ha hagut de moure a aquest punt per raons de seguretat.

L’afluència de manifestants també ha obligat a tancar l’estació de tren i metro de Schumann, davant de les seus de la Comissió Europea i del Consell Europeu, i els usuaris són desviats a les parades de Maelbeek i Merode. La policia belga ha restringit el trànsit tallant molts carrers del districte comunitari, hi ha prohibit l’aparcament i ha recomanat evitar agafar el cotxe.

Milers de persones omplen des de primera hora del matí el barri europeu de Brussel·les amb estelades, bufandes grogues i pancartes reclamant la llibertat dels presos. Els manifestants fan un recorregut d’uns dos quilometres i mig pels carrers del districte comunitari, passant per davant de les institucions europees.

Els hotels de Brussel·les i d’altres ciutats properes s’han quedat sense habitacions lliures i des de primera hora del matí els transports públics, tant el metro, el tramvia i els autobusos de la capital com els trens a Anvers, Lovaina o Gant, són plens de manifestants amb senyeres. La temperatura és de només 4 graus i plou de manera intermitent.

Manifestants omplen el Parc del Cinquantenari de Brussel·les.

La gran afluència de manifestants a Brussel·les obliga a canviar a última hora el recorregut i la capçaleraLaura Pous

tracking