Diari Més

Judicial

Lamenta davant de l'Ertzaintza «no haver-li tallat el cap» a la seva dona

«Si em posen a disposició judicial, demà aniré a matar-la» declarava un home acusat de violència masclista

L'actitud de l'acusat va motivar que el mateix dia de la detenció es dictés una ordre de protecció en favor de la víctima.

Lamenta davant la Policia «no haver-li tallat el cap» a la seva donaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Jo no he comès cap error, en tot cas, l'error és no haver-li tallat el cap a la meva dona», aquestes són les declaracions d'un home arrestat per violència masclista, i condemnat a tres anys i cinc mesos de presó. Les declaracions les va fer a l'Ertzaintzadesprés de ser detingut per intentar agredir a la seva parella. Segons la sentència del cas, els fets van succeir la nit del 8 de novembre de 2016, al domicili familiar de la parella a Irun, Guipúscoa, quan el processat va començar a «humiliar i acoquinar» a la seva parella amb expressions com: «No serveixes per res», i «so puta», al mateix temps que amenaçava de matar-la i «tallar-li el coll».

En un intent de posar fi a aquesta situació, la víctima «es va refugiar a la seva habitació», malgrat això l'home «no va posar fi a la seva actitud» i «va començar a colpejar violentament la porta» del dormitori «fins a aconseguir desencaixar-la del marc».

Una patrulla de l'Ertzaintzava acudir al domicili, va detenir a l'acusat i el va traslladar a la comissaria, on, un cop dins els calabossos, va seguir amb «el seu comportament». «Jo no he comès cap error. En tot cas, l'error és no haver-li tallat el cap a la meva dona. Si em posen a disposició judicial, demà mateix aniré a matar-la, si no prenen les mesures adients per evitar-ho», va advertir l'home als agents que el custodiaven. Poc després, quan anaven a prendre-li declaració, l'inculpat, «amb seriosa intenció intimidant», els va etzibar: «No vull declarar, no necessito advocat, sentencieu a mort a la meva dona».

Aquesta situació va motivar que el mateix dia de la detenció es dictés una ordre de protecció en favor de la víctima que prohibia a l'home residir al domicili familiar, i com aproximar-se o comunicar-se amb ella. Malgrat això, quan va ser posat en llibertat provisional i quan encara es trobava a la sala del jutjat, l'inculpat va afirmar que, en el moment en el qual pogués sortir de les dependències del jutjat, aniria a «tallar-li el coll» a la seva parella. «De la presó en sortiré, però ella, d'allà on anirà no; el segon error del jutge ha estat no enviar-me a presó», va afirmar l'acusat.

La resolució judicial aclareix que a més d'aquest episodi concret de violència masclista, la dona va ser víctima «de violència psicològica de manera habitual» durant els set anys de relació que havia mantingut amb l'inculpat, «sotmetent-la a la seva voluntat i menyspreant-la assíduament» amb diferents insults i amenaces de mort. Durant el judici per aquests fets, l'encausat es va mostrar conforme amb la pena que va sol·licitar la Fiscalia, per la qual cosa ha estat condemnat a diverses penes que sumen tres anys i cinc mesos de presó i 36 dies de treballs en benefici de la comunitat com a responsable d'un delicte de maltractament habitual, un altre de maltractament no habitual, un delicte lleu de vexacions injustes i un delicte continuat d'amenaces.

tracking