Diari Més

Successos

Un caçador gironí atacat per vespes asiàtiques: «Em vaig haver de refugiar al cotxe perquè me seguien i m'estaven picant»

L'Ajuntament de Vilademuls demana ajut a Agents Rurals i a la Diputació per combatre la seva propagació i avisa que ja és un tema de salut pública

Jaume Ayats,el caçador gironí atacat per les vespes asiàtiques.

Un caçador gironí atacat per vespes asiàtiques: «Em vaig haver de refugiar al cotxe perquè me seguien i m'estaven picant»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un caçador de Vilademuls, Jaume Ayats, ha estat la primera persona ferida a comarques gironines per diverses picades de vespa asiàtica. Va passar a principis d'aquest mes mentre caminava per un camí ple d'esbarzers. El niu estava a uns 30 centímetres de terra, tapat per la vegetació, i en cap moment va sospitar de la seva presència. De cop van un grup de vespes asiàtiques van començar a atacar-lo. «Em vaig haver de refugiar al cotxer perquè me seguien i m'estaven picant», detalla. La roba gruixuda que duia va evitar que fos més greu i van picar-lo a cinc punts, un a la galta que li va quedar inflada i vermella. El que més recorda és el dolor de les pessigades. Al cap d'uns dies encara se li veien les marques, explica aquest veí de Vilamarí. El seu cas ha disparat les alarmes i l'Ajuntament de Vilademuls ha demanat ajut als Agents Rurals i a la Diputació de Girona per combatre la seva propagació i evitar que un fet així es pugui repetir. El seu alcalde, Àlex Terés, diu que no tenen recursos per fer-ho tot sols i que ara ja és un tema de salut pública. Ahir van localitzar un nou niu a la zona d'Olives i ja preveuen que amb la caiguda de les fulles se'n detectin més. Volen estar preparats el març vinent amb mitjans, com ara trampes, que és quan les reines faran els ruscs.

Una víctima mortal a Galícia

Especialment preocupant és l'abundància de les vespes asiàtiques a Galícia, on hi ha uns 100.000 panals d'aquesta espècie, segons la Associació Gallega d'Apicultura. Segons vana firmar membres del cos de Bombers a El País, els panals poden tenir inclús la mida de rentadores. En aquesta comunitat autònoma les vespes asiàtiques s'han cobrat una víctima mortal, un veí de 54 anys d'una localitat de Pontevedra qua va rebre 25 picades de l'insecte quan talava el pomer en el qual hi havia un niu.

tracking