Diari Més

Medi Ambient

Sea Shepherd difon un vídeo on mostra la matança de balenes per part de vaixells japonesos

Els activistes denuncien que les autoritats australianes havien amagat les imatges per no «perjudicar les relacions amb el Japó»

Imatge del vídeo que ha difós Sea Shepherd gravat pel Govern australià.

Sea Shepherd difon un vídeo on mostra la matança de balenes per part de vaixells japonesosSea Shepherd

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ONG Sea Shepherd ha difós aquest dimartsunvídeosobre lacaçadebalenes que van portar a terme vaixells japonesos l'any 2008, després d'aixecar-se una ordre de supressió per part del Govern australià, segons informa El Periódico.

Les imatges van ser captades per les autoritats australianes a l'Antàrtida, i en elles es poden veure com les balenes són caçades amb arpons i arrossegades cap al vaixell nipó.

Segons explica eldirector gerent de Sea Shepherd Austràlia, Jeff Hansen, «el Govern australià ha amagat les imatges durant anys per que aquestes perjudicarien les relacions amb el Japó».

«El Govern australià va triar posar-se del costat dels caçadors furtius en lloc de defensar les balenes de l'oceà Antàrtic», ha recalcat Hansen després de la difusió d'aquestes imatges.

Al 2014,El TribunalInternacional de Justícia va dictaminar que la pesca de balenes a l'oceà Antàrtic no era legal, ja que no s'ajustavaals «fins científics» establerts per la Comissió Balenera Internacional (CBI) per poder portar a terme aquestespràctiques.

tracking