Diari Més

Puigdemont va oferir a Rajoy fer el referèndum cada tres anys durant una generació

El president diu a 'Le Soir' que el 6 i 7 de setembre «no va ser el millor ple del parlament català» però que era «l'últim recurs»

Imatge d'arxiu del president Puigdemont.

Puigdemont va oferir a Rajoy fer el referèndum cada tres anys durant una generacióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president Carles Puigdemont va oferir al govern espanyol celebrar un referèndum per ratificar la independència «cada tres anys» durant el període «d'una generació», segons ha admès en una entrevista a 'Le Soir' publicada aquest dilluns. «El mes de gener em vaig veure el president Rajoy i li vaig dir que estàvem disposats a parlar de tot», explica Puigdemont. «Les respostes van ser negatives a tot», afegeix, i es pregunta: «El PP, que representa menys del 10% dels vots a Catalunya, té més drets que nosaltres per decidir sobre el futur dels catalans? No, ja li responc», assegura.

A l'entrevista, Puigdemont enumera tots els punts en què va oferir negociació a Rajoy. «Sobre la data del referèndum, sobre la pregunta, sobre una qüestió alternativa entre la independència i un autogovern màxim de poders, sobre la majoria necessària per adoptar la decisió. Fins i tot estava disposat a acceptar que, durant el període d'una generació, tornéssim a fer la pregunta per referèndum cada tres anys. Les respostes van ser negatives a tot», explica el president.

Puigdemont, llavors, valora el procés que va seguir el seu govern. «És evident que el 6 i 7 de setembre no va ser el millor ple del parlament català. Però era el nostre últim recurs», afirma.

tracking