Diari Més

Seguretat

Desactivada la firma digital del DNI per possibles errors de seguretat

Els documents electrònics expedits des de 2015 podrien ser vulnerables a un atac informàtic molt organitzat, segons un estudi realitzat per una universitat txeca

El Comité

La falta d'efectius policials podria provoca col·lapses a les oficines de DNIPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La funció de certificat digital dels DNI expedits a partir del 2015 ha estat desactivada de forma temporal per possibles errors de seguretat. La policia ha decidit adoptar aquesta mesura arran dels resultats d’un estudi realitzat per una universitat de la República Txeca, el qual assegura que el xip d’aquests DNI podrien ser vulnerables a un atac informàtic molt organitzat.

L’Organisme de Certificació espanyol està analitzant aquest possible error de seguretat i està desactivant la funció de certificat digital del DNI per tal que la firma electrònica gaudeixi de la màxima seguretat i confidencialitat. Els documents als quals se’ls poden modificar les funcions són els que es van expedir a partir del mes d’abril de 2015.

La policia desactivarà el certificat digital d’alguns dels actuals DNIe fins que es trobin les solucions tècniques necessàries per garantir la seguretat. Un cop estiguin disponibles, els usuaris afectats hauran d’acudir a les oficines de documentació per actualitzar els seus documents.

tracking