Diari Més

Policial

Arresten un empleat d'una empresa pirotècnica per tràfic d'explosius

L'empleat era l'encarregat d'adquirir pel seu compte el material falsejant contractes, cartes de transport i altres documents

L'operació 'Salves' la va dur a terme l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Llíria.

Arresten un empleat d'una empresa pirotècnica per tràfic d'explosiusWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Guàrdia Civil han detingut a quatre homes d'entre 43 i 52 anys de nacionalitat espanyola com a suposats autors dels delictes de tràfic d'explosius, contra la seguretat col·lectiva i falsedat documental a les províncies de València i Castelló. L'empleat d'una empresa de productes pirotècnics era l'encarregat d'adquirir pel seu compte el material falsejant contractes, cartes de transport i altres documents, segons ha informat la Guàrdia Civil.

El passat 31 d'agost es va tenir coneixement d'una explosió a la terrassa d'un edifici a Llíria, València, que va acabar amb l'amputació de dos dits de la mà esquerra d'un empleat d'una empresa pirotècnica. Es va iniciar llavors l'operació 'Salves' per l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Llíria, on s'ha emmarcat aquesta operació policial.

Quan la Guàrdia Civil va procedir a la classificació de l'explosiu, es va confirmar que l'empresa encarregada del mateix no tenia registre d'entrada ni de sortida d'aquest material, ni contracte per a l'activitat que es va desenvolupar el passat mes d'agost.

A través de diverses investigacions, s'ha descobert que un treballador de l'empresa va poder actuar a títol particular, en col·laboració amb un transportista autònom, per realitzar el tràfic d'explosius, amb la falsificació documental necessària.

Els agents van detectar nombroses irregularitats en la documentació un cop practicat el registre en una empresa de pirotècnia a la província de Castelló. Entre aquestes irregularitats figuraven contractes, cartes portuàries falsificades entre d'altres, tot això amb la finalitat d'eludir el corresponent pla de seguretat que implica mesures addicionals en el transport d'aquest tipus de material explosiu.

Els agents també van procedir a la intervenció de material pirotècnic que es troba a disposició judicial, mentre que les diligències han estat lliurades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Llíria.

tracking