Diari Més

Els advocats de Sànchez i Cuixart arriben a l'Audiència Nacional per a la vista sobre els recursos contra l'ordre de presó

La sala penal de l'Audiència Nacional haurà de resoldre si allibera els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural

Els advocats de Sànchez i Cuixart

Els advocats de Sànchez i Cuixart arriben a l'Audiència Nacional per a la vista sobre els recursos contra l'ordre de presóACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els advocats dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, han arribat a l'Audiència Nacional per participar en una vista sobre els recursos que van presentar contra l'ordre d'ingrés a presó dictada per la jutge Carmen Lamela. La vista estava prevista per a les 10.00 hores i serà la sala penal qui prendrà una decisió. Sànchez i Cuixart estan en presó preventiva des del 16 d'octubre, ingressats al centre penitenciari de Soto del Real. Estan acusats d'un presumpte delicte de sedició per les concentracions del passat 20 i 21 de setembre durant el registre de la Guàrdia Civil al Departament d'Economia.

En el seu recurs, l'advocat de Sànchez, Jordi Pina, va criticar la magistrada per fer una «interpretació extravagant» de la llei per empresonar el seu client. Així, va argumentar que no té competències per investigar-lo per sedició i va considerar exagerats els arguments per ingressar-lo preventivament a presó. Per això, demana la seva llibertat i, com a molt, retirar-li el passaport o obligar-lo a comparèixer periòdicament al jutjat.

Per la seva banda, el recurs de la defensa del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va aportar material videogràfic per demostrar que el 20 de setembre, en la concentració davant del Departament d'Economia, «en tot moment» va fer «crides a la mobilització pacífica», que va demanar «expressament respecte pels mossos i membres dels cossos de seguretat de l'estat» i que s'aïllés qualsevol persona violenta. Segons l'escrit de l'advocada, Marina Roig, les imatges demostren que el seu client «va mediar» per aconseguir que la Guàrdia Civil sortís de la Conselleria. També considera que el risc de fuga «no està justificat» perquè Cuixart «té feina i domicili conegut», i assegura que la jutge «no pot al·legar» risc de destrucció de proves perquè el fiscal no ho va fer en la seva demanda ni tampoc de reiterar el delicte perquè la jutgessa «no concreta a què es refereix».

tracking