Diari Més

La fiança a Vila és perquè no pot reiterar el delicte i va dimitir abans de «consumar l'intent secessionista»

La magistrada diu que l'exconseller va participar en la preparació de tots els passos cap a la independència i haurà de lliurar el passaport quan hagi pagat

Santi Vila, a les portes l'Audiència Nacional.

La fiança a Vila és perquè no pot reiterar el delicte i va dimitir abans de «consumar l'intent secessionista»Rafa Garrido

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La magistrada de l'Audiència Nacional espanyola Carmen Lamela ha justificat la imposició d'una fiança de 50.000 euros a l'exconseller de Cultura i Empresa Santi Vila pel fet que va abandonar el càrrec abans de «consumar l'intent secessionista» que va suposar la votació de la DUI al Parlament. Tot i que veu risc de fuga i d'ocultació de proves, no considera que hi hagi risc de reiteració delictiva. Per això, malgrat que la fiscalia demanava presó incondicional, igual que per als consellers destituïts, Lamela ha decidit imposar-li fiança per eludir la presó.

La jutgessa creu que Vila ha participat en els mateixos fets que la resta del Govern i li atribueix dos dels tres requisits per decretar presó provisional: risc de fuga i d'ocultació de proves, perquè tot i que té domicili conegut, té «recursos i mitjans» per fugar-se a l'estranger. En canvi, però, no veu que hi hagi risc de reiteració delictiva, perquè va abandonar el càrrec de Govern un dia abans de la votació de la DUI, cosa que mostraria la seva «voluntat contrària a consumar l'intent secessionista». Per això, ponderant i equilibrant els interessos, estableix 50.000 euros de fiança per eludir la presó.

Segons fonts de la defensa de Vila, la fiança es podria pagar aquest divendres, i així sortiria de la presó d'Aranjuez. Quan faci efectiva la fiança en efectiu, Vila haurà de lliurar el passaport, presentar-se quinzenalment al jutjat i comunicar el seu domicili i telèfon a l'Audiència Nacional.

tracking