Diari Més

La Fiscalia utilitza jurisprudència del 23-F per justificar el delicte de rebel·lió

Demana a cada querella 6,2 milions d'euros de fiança per possibles responsabilitats

Els parlamentaris cantant els Segadors, després de la proclamació de la República.

El Parlament declara la República catalana independent i insta el Govern a aplicar-ne els efectesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La querella que la Fiscalia General de l’Estat ha presentat aquest dilluns contra el Govern i la Mesa del Parlament justifica la imputació per un suposat delicte de rebel·lió en l’existència de resistència durant la jornada de l’1-O i per l’actuació del Govern durant els últims dos anys, així com pel suposat assetjament als agents del Cos Nacional de Policia a Pineda i altres episodis.

Segons el Fiscal, la «violència» que requereix l’acusació de rebel·lió «no exigeix que s’esgrimeixin armes, ni combat, ni violències greus contra les persones». La Fiscalia basa aquesta premissa en la jurisprudència del Tribunal Suprem sobre el cop d’estat del 23-F perquè «els rebels mai poden assegurar que el seu alçament serà incruent, sense víctimes i sense vessament de sang». La Fiscalia demana que se citi els querellats amb «caràcter urgent» per prendre'ls declaració i que els diversos tribunals puguin valorar si cal adoptar mesures cautelars «de caràcter personal, tenint en compte a la gravetat dels fets i els delictes imputats». En cas que no es presentin, el fiscal demana la detenció dels investigats.

Així mateix, també demana que s'acumulin a aquesta causa les ja obertes a la sala civil i penal del TSJC contra els membres del Govern de la Generalitat i també contra la Mesa, també dels «testimonis dels particulars» que es considerin rellevants per acreditar els fets exposats a la querella. Maza també demana una fiança de 6.207.450 euros a cadascuna de les querelles com a responsabilitat civil «per assegurar les responsabilitats pecuniàries en què poguessin incórrer».

tracking